Bok Øl og Bokrabatt

Jørn Idar Almås Kvig er en mann med mange jern i ilden, og når han først skulle lansere en bok fant han det helt naturlig å lage et eget "Bokøl" til dette.

Bok Øl og Bokrabatt

Vi lar like gjerne forfatteren selv forklare hvorfor det måtte bli en egen bok øl.

”Det var umulig å skrive en så omfattende bok, uten å bli inspirert av de fantastiske bryggerne og historien som man finner rundt øl i Norge og Skandinavia. Derfor bestemte jeg meg for å utvikle et øl som kombinerer de lange øltradisjonene man finner her i Norge, med den nye trenden med mikrobryggerier og deres velsmakende og kreative brygg. Derfor ble det en rough IPA smaksatt med einebær, stappet med einebær og humle.”

Ølet er brygget hos, og i samarbeid med, Austmann Bryggeri i Trondheim. Et bryggeri som har mye erfaring med kreative ingredienser i øl. Deres unike gjærforløp med åpne gjæringskar, har også vært med på å gi ølet en sin unike karakter. Ølet er laget i et begrenset mengde, og oppskriften på ølet vil være å finne i Ølboka.

”Bok Øl” lanseres på Vinmonopolet fredag 5. september, dagen etter Ølboka har premiere.
Samme dag vil Bok Øl være tilgjengelig på Bergen Ølfestival.

Kvig Ølboka omslag

Boken det dreier seg om er selvsagt Ølboka – en guide til øl i skandinavia. Dette er en såkalt praktbok, en stor bok av høy kvalitet både på innhold og på selve trykket. Innholdet er kort beskrevet en presentasjon av alle bryggerier i Skandinavia. I alle fall så godt det lar seg gjøre å fange en så raskt skiftende bransje mellom to permer. Den er på  over 300 sider og vil omtale mer enn 100 bryggerier i Norge, Sverige og Danmark, i tillegg til ca. 1000 omtalte øl, med smaksbeskrivelser og forslag til passende mat. Det er også gjort plass til bryggerihistorie, hjemmebryggerstoff, øl og mat, hvordan smake øl og litt til.

Dersom du ikke klarer vente til september kan Kvig, gjennom sin blogg Høyt Skum, tilby boken både før lansering og med rabatt. Du finner mer informasjon om dette på Høyt Skum.

 

Skriv en kommentar