Mike Murphy åpner bar i Stavanger

Det at Mike Murphy, med sitt kontaktnett innen bryggebransjen, er med på å starte en ny ølbar i Stavanger er så stor nyhet at vi rett og slett måtte overtale Hugo i "Godt i Glasset" til å låne oss hele artikkelen han har skrevet om saken.

Mike Murphy åpner bar i Stavanger

“Målet er å lage en ølbar i verdensklasse,” sier Mike Murphy til Godt i glasset.

Bryggerimesteren ved Lervig Aktiebryggeri starter ølbar sammen med et kobbel med andre ølhunder i Stavanger. Mike kommer til å brygge et par eksklusive øl ved Lervig som er ment for denne baren, men det er veldig mye mer i vente.

”Jeg har mange venner i bryggeribransjen, så jeg skal få tak i øl som man ikke vil finne andre steder. Vi skal ha tolv øl på tapp i tillegg til et par cask ales. Vi kommer også til å ha et lite utvalg av flaskeøl, hovedsakelig surøl og big beers som er egnet for kjellerlagring,” sier Mike Murphy.

FOTO:SKJALG EKELAND
Inspeksjon: I februar var Godt i glasset med Mike Murphy på inspeksjon av det som skal bli den nye ølbaren i Stavanger.

Historiske lokaler: Arbeidet med å klargjøre baren er i gang, og håpet er at den skal stå ferdig til åpningen av ølfestivalen What’s Brewing 31. oktober i år. Mike innrømmer at det kan holde hardt, men er sikker på at baren er åpen før året er omme. ”Vi er i gang med arbeidet, holder på med både layout og rivning. Byggingen av baren holder på nå as we speak. Vi har ikke bestemt oss for navn ennå, men det er mulig at vi bare kaller stedet for Ølbua.”

Baren ligger i bydelen Lervig, i de ærverdige lokalene som tidligere huset Tou Bryggeri, og blir dermed en del av Tou Scene, kulturhuset i Stavanger.

Lervig - Hugo Ivan Hatland
Mike Murphy brygger fantastiske øl, nå skal han selge fantastiske øl på bar også!

Baren holder passende nok hus i det lokalet hvor arbeiderne på Tou bryggeri slo av en prat eller tok seg en øl etter arbeidstid. Det er selvfølgelig en viss form for ironi i at Mike Murphy, bryggerimesteren ved Lervig, nå inntar disse lokalene. Ringnes og Carlsbergs nedleggelse av Tou i 2003, var grunnen til at Lervig Aktiebryggeri så dagens lys.

Jeg var med på en omvisning i februar i år, på et tidspunkt der man var i gang med planlegging og sondering. Lokalene som er fra tidlig 1900-tall er skreddersydde for en ølbar. Mike elsker det historiske suset som hviler over stedet.

Rett fra leveren: At puben ligger i Lervig, et lite stykke utenfor den harde bykjernen i Stavanger, ser Mike på som et stort pluss.

”Beliggenheten er perfekt! Jeg vil ha en pub utenfor sentrum av byen, en pub som kan tiltrekke seg en annen kundekrets enn de vanlige idiotene som går på fylla i sentrum. Jeg liker ærlig talt ikke å gå på byen i helgene. Det er for mange drittsekker ute i helgene. Jeg vil heller å gå på et gjestfritt og usnobbete sted.”

Mike Murphy 002 - Skjalg Ekeland
Mike Murphy gir deg godt øl og reine ord for pengene.

Mike Murphy står ikke alene bak den nye puben. Med seg på laget og eiersiden har han fått (best kjent som den ene halvdelen av den herlig rufsete ølbloggen Die by the Beer), Tou Scene, Kristian Fredrik Stensrud, kommunikasjonsbyrået Melvær og Lien og James Goulding fra Lervig og What’s Brewing. Dette er altså en gjeng som kan både markedsføring og øl.

Ikke så hårete: Det er med andre ord bare å glede seg. Mike Murphy har snudd Lervig fra å være et bryggeri med dårlig rykte til å bli et av de fremste bryggeriene i Norden, så målet hans om å lage en ølbar i verdensklasse er ikke så hårete som det kan høres ut.

Og filosofien?

”Selv om vi driver business, handler dette om øl og ikke penger. Jeg ønsker at folk skal slappe av og sosialisere på denne puben, at skal de føle seg bra når de har vært her.”

 

Hugo Ivan Hatland har sin egen blogg som han kaller Godt i Glasset.

 

Vis 3 kommentarer

 1. Hyggelig nyhet, men ikke like glad over og optimistisk til beliggenheten som Murphy.

  Selvsagt greit å slippe unna mange av stamgjestene til Beverly og lignende steder i lysløypa, men markedet for puber utenfor sentrum av Stavanger er minimalt.

  Mulig det kan bli et kjekt «klubbhus» for de tyngste ølnerdene, men uvisst om det er nok av de til å holde liv i en slik pub. Og med en slik målgrupper er jeg ikke sikker på om det blir så usnobbete heller…

  Håper likevel på suksess for Murphy & co men tror ikke Cardinal trenger å skjelve i buksene…

  1. Hei Alf! Cardinal skal slippe å skjelve i buksene, vi har troen på prosjektet og har realistiske målsettninger. Håper du tar turen bortom, hvis ikke så ses vi kanskje på Cardinal! 🙂

 2. Cardinal trenger absolutt ikke skjelve i noe som helst. De har gjort en glimrende jobb for å fronte ølvariasjonen i Stavanger og har en solid kundekrets også utenfor ølnerdenes rekker. Samtidig har resten av utelivet i Stavanger vært trege med å få øynene opp for at revolusjonen har rullet over landet. Muligens var Cardinal for stor til at noen i det hele tatt våget å ta stegene i den retningen? Dermed har det vært en underetablering av ølsteder med allsidig utvalg i Stavanger og selv om det har bedret seg er det fortsatt godt med rom for flere og vi kommer neppe tilbake til de dager der Guinness var det mest spennende alternativet om det var fullt på Cardinal.

  Cardinal er også et sted der de mange som er på jobbreise gjerne møtes. Disse vil neppe flytte seg, men de av oss som er litt over snittet interessert i øl og fra tid til annen er på jobbreise får nå et ypperlig mål for kveldsturen. 20 minutter spasertur et par øl og 20 minutter spasertur er en glimrende kombinasjon for å tømme hodet etter travle dager.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.