Ringnes til finalen i Bryggeribråk etter semifinalethriller

Ringnes ble første finalist i Bryggeribråk, da bryggeriet slo Austmann i en særdeles jevn semifinale på Håndverkerstuene i går.

Ringnes til finalen i Bryggeribråk etter semifinalethriller

Thomas Sjue og Austmann røk ut i seminalen mot Sigrid Strætkvern og Ringnes under fjprårets Bryggeribråk. Nå vil Austmann ha revansje.

Det ble veldig jevnt i kampen om finaleplassen da Ringnes møtte Austmann til Bryggeribråk på Håndverkerstuene. Austmann gikk seirende ut etter forretten. Ringnes vant med sitt øl – deres juleøl anno 2013 – til hovedretten. Desserten endte uavgjort, men totalt sett var det Ringnes som fikk flest stemmer i løpet av kvelden, og dermed gikk videre i konkurransen.

– Det er utrolig kult at vi har kommet til finalen, men det er også litt skremmende, smiler en fornøyd Sigrid Strætkvern fra Ringnes. Hun var imponert over konkurrenten Thomas Sjue, og ble overrasket over å gå seirende ut av semifinalen. – Jeg er utrolig imponert av Thomas. Han er veldig god til å sette øl til mat, og i kveld hadde det vært en fortjent seier om han og Austmann hadde vunnet, sier hun.

Utfordrende retter

Kokkene bidro til å øke spenningen om hvilket bryggeri som ville gå av med seieren. Rettene var satt sammen på en slik måte at det ble et komplekst smaksbilde hvor det ikke var noen opplagte svar på hvilket øl, eller hvilken stilart, som ville passe best til maten. Det satte begge bryggeriene på prøve.

– Kokkene har klart å lage noen virkelig store utfordringer for oss. Jeg har grunnet lenge på hvilke øl som skulle velges ut til de ulike rettene. Spesielt hovedretten og forretten har vært utfordrende, forteller Strætkvern.

Råmarinert kveite med konkurranseøl

Råmarinert kveite akkompagnert av Austmann Bastogne og Ringnes Gold.

Som ved tidligere runder i konkurransen, valgte bryggeriene til dels veldig ulike strategier for å finne det beste ølet til de ulike rettene. Til forretten – råmarinert kveite servert med brunet smørmajones, rugbrød, syltet tomat og sotet løk – valgte Ringnes sin kraftige pilsner Gold, mens Austmann gikk for sin saison Bastogne. Etter forretten var ingen av bryggerne sikre på seier, og begge skrøt av hverandres ølvalg.

– Kampen er jevn. Rettene innbyr til ulike smaksopplevelser og ølene passer til på hver sin måte. Maltsødmen til Ringnes Gold fungerte veldig bra med det fete i fisken, kommenterte Sjue. Også Strætkvern hadde mange lovord om sin konkurrent. – Austmann har fått til en veldig god balanse mellom smakene. Det var ingen av smakene som ble dominerende. Fisken og majonesen fikk leve side ved side med ølet.

Ølnyheter til dessert

Til hovedretten – lam servert med poteter og kål – valgte bryggeriene helt forskjellige strategier. Strætkvern hadde valgt ut fjorårets juleøl, mens Sjue og Austmann gikk for sin india pale ale Humledugg. Det ble noe likere til desserten, som bestod av sjokolade, vaniljeis og stjerneanismarinerte rødbeter. Begge bryggeriene stilte med en porter, men også her med et vidt forskjellig uttrykk.

Ølnyheter

Ringnes Polaris Baltisk Porter og Austmann Kirsebær- og Sjokoladeporter kommer til Vinmonopolet i september.

Gjestene kunne også glede seg over å bli servert to nyheter til desserten. Ringnes stilte med sin Polaris Porter som nettopp har blitt lansert på utvalgte restauranter og utesteder. Ølet er det nyeste tilskuddet til Polaris-serien, og er laget av hjemmebryggerne Anders Christensen og Steinar Hamre. De vant en konkurranse arrangert av Ringnes og Norbrygg om å lage det beste porterølet.

Ølet Austmann stilte med til desserten, deres Kirsebær- og Sjokoladeporter, er også nytt. Ølet er brygget med spesielt utvalgt sjokolade og kirsebær fra den trønderske sjokoladefabrikken Cielo. Både denne og Polaris Porter kommer i bestillingsutvalget til Vinmonopolet i slippet 5. september.

Utsolgte semifinaler

Bryggeribråk har vært en suksess så langt. Semifinalen mellom Ringnes og Austmann var utsolgt, og billettene til den neste semifinalen er også revet bort. Daglig leder i Håndverkerstuene, Hans Tryggvason, kan fortelle at det fortsatt er noen få billetter igjen til finalen som går av stabelen mandag 22. september. Han er fornøyd med interessen som har vært rundt konkurransen.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på konseptet. Bryggeriene har også vært veldig positive, sa en smilende Tryggvason til Ølportalen.

Hvem som skal møte Ringnes i finalen avgjøres 1. september. Da møres Kinn og Haandbryggeriet til den andre semifinalen i Bryggeribråk.

Skriv en kommentar