Mersmak i Skien er også øl.

Til helgen arrangeres matfestivalen Mersmak i Skien. Som alle matfestivaler med litt følelese for hva som skjer, har også den tatt bryggerier med inn som en del av festivalen.

Mersmak i Skien er også øl.

Det skal være mulig å få testet produkter fra Aass Bryggeri, Lindheim Ølkompani, Bryggerhuset Veholt, Fjellbryggeriet, Nøgne Ø, Ringnes, Brewery Import, Kinn Bryggeri, Coldboy og Balder Brygg. I tillegg er Norbrygg på plass for å svare på spørsmål om hjemmebrygging, samt å verve nye medlemmer. Det samme er Humle og Malt for å selge hjemmebryggerutstyr. Om Ølakademinet og Langøya Hovedgård kjører undervisning på selve festivalen vet vi ikke, men det er i alle fall til stedet.
Alle de nevnte har stands i Hamburgerskuret.

I tillegg til dette vil Espen Smith holde foredraget «En Innføring i Ølets Verden»

Utfra det vi hører vil ikke alle bryggeriene være representert med egne ansatte, men vi er trygge på at Grenland Bryggerlag kan både skjenke med stø hånd og fortelle litt om de forskjellige øltypene fra disse bryggeriene.

Bryggerisjef på Veholt, Jan Halvor Fjell, stiller i Hamburgerteltet på fredagen og kan fortelle oss at han antagelig vil ha 5 kraner med forskjellige øl. Hvilke dette blir er han ikke sikker på, men Jimmy Red og HumleHelvete er han sikre på blir med. Den siste er som kjent hans egen variant av Two Captains, der Kjetil Jikiun er den ene kapteinen og han selv den andre. Lørdag flytter han seg over til restauranten Jacob & Gabriel for å servere øl fra kran og være med på en 5 retters Brewmasters Dinner, der en finner øl fra Veholt i både mat og glass.

Mer om Mersmak i Skien kan du finne på deres Hjemmesider og Facebooksider.

Skriv en kommentar