Inviterer til mikrobryggfestival på Løkka

For femte året inviterer Kjetil Johnsen i Grünerløkka Brygghus til mikrobryggfestival i bakgården til bryggeriet i Københavngata. Johnsen lover god stemning, godt øl og god mat til byens festivalgjengere.

Inviterer til mikrobryggfestival på Løkka
Kjetil Johnsen inviterer til mikrobryggfestival

Kjetil Johnsen inviterer til mikrobryggfestival i Københavngata fredag 29. og lørdag 30. august.

Fredag og lørdag (29. og 30. august) blir det igjen mikrobryggfestival i bryggerilokalene til Grünerløkka Brygghus. Daglig leder Kjetil Johnsen ser frem til to dager med festival og godt øl. Totalt kommer 14 bryggerier, inkludert Grünerløkke Brygghus, til å stille opp med flere av sine øl på festivalen.

– Tanken bak festivalen er å fremme norsk mikrobrygget øl. Festivalen skal gi deltakerne en god ølopplevelse, hvor de også kan prøve ut øl til mat og treffe på folk fra bransjen og høre om hvordan ølet lages. Dette skal være en festival for alle, både de virkelig ølinteresserte og de som er nysgjerrige på mikrobrygget øl, forteller Johnsen engasjert. For å nå ut til så mange som mulig, vil festivalen også ha gratis inngang. – Da kan folk komme og gå litt som de vil, og det blir også litt større utskiftning, sier Johnsen.

Av bryggeriene som stiller på festivalen er det flere etablerte mikrobryggerier. Det er også flere ferske bryggerier som stiller opp. Blant disse er Lindheim Ølkompani og Halden Mikrobryggeri. Voss Bryggeri, som Grünerløkka Brygghus har hatt et særlig nært samarbeid med, blir også å finne på festivalen.

Lanserer eget festivaløl

Det blir gode muligheter for å prøve noe nytt. Johnsen kan love i hvert fall 40 linjer med øl fra fat. I tillegg kommer det også til å være flere bryggerier og leverandører som stiller med øl på flaske. Det vil komme flere nyheter på festivalen, og Johnsen kan også love noe overraskelser.

Grünerløkka Brygghus kommer selv til å ha seks øl på fat til enhver tid. På festivalen vil de også lansere et helt nytt øl, Pors Pale Ale. Ølet er brygget med pors fra Porsgrunn i Telemark, og er laget i samarbeid med Pohlmanns Matbar. I tillegg til å gi en annerledes smaksopplevelse enn et rent humlet øl, har det også et historisk sus over seg. Johnsen kan fortelle at før humlen ble introdusert til ølbrygging i Norge, ble blant annet pors brukt som krydder i ølet.

Etter lanseringen på festivalen vil Pors Pale Ale også bli tilgjengelig andre steder, inkludert i Porsgrunn. Johnsen vil også ta med seg ølet til andre ølfestivaler, blant annet Bergen Ølfestival.

God mat og egen ølcocktailbar

Konseptet bak festivalen er likt fra tidligere år, men det har blitt en tydeligere profil på øl. Det blir likevel plass til mat for sultne festivaldeltakere. Brygghuset stiller med sine egne hjemmelagde pølser. I tillegg blir det mat fra Villa Paradiso, Nighthawk Diner og Vespa og Humla. – God mat gir ølet en ny dimensjon, forklarer Johnsen.

For de som vil prøve noe annerledes, kan festivalen også skilte med sin egen ølcocktailbar. Cocktailene vil være basert på gin eller akevitt, sitrus og øl.

Johnsen lover en festival med god stemning og laidback profil. – Vi har blitt kalt Norges koseligste ølfestival, smiler han. I tillegg til øl og mat, blir det også konserter i bakgården. Blant annet spiller Oslo radioorkester, og festivalen vil ha egen DJ.

– Erfaringen fra tidligere år og fra andre ølfestivaler er at det alltid blir god stemning på ølfestival. Det handler om smak og å oppleve noe nytt, forteller Johnsen, som håper å se både lokale og Løkkaboere og tilreisende på festivalen i Københavngata. Festivalen åpner fredag klokken 16 og lørdag klokken 13. Begge dager stenger festivalen klokken 23.

Grünerløkka Brygghus Pors Pale Ale

Grünerløkka Brygghus lanserer sin nye Pors Pale Ale på mikrobryggfestivalen denne helgen.

Liste over bryggerie og øl finner du her.

Skriv en kommentar