Kort om AleBrowar

I går hadde vi en notis om at AleBrowar brygget med Nøgne Ø. Her er kortversjonen av historien bak samarbeidet.

Kort om AleBrowar

Bryggerimester Michal Saks var veldig glad i øl. Han drakk alt fra pils til weissbier (lite variasjon, med andre ord). En dag var han på en «multi-tap» pub i Wroclaw, og bestilte det første ølet på tap-listen. Det het Nøgne Ø Two Captains. Fra han luktet på glasset eksisterte kun han og ølet, ifølge han selv.

Han ble så bergtatt av ølet at han skrev til Jan Halvor Fjeld for å få mer info. Jan Halvor satte han i kontakt med Kjetil Jikiun, og Michal reiste til Grimstad kun for å besøke bryggeriet, som hadde gitt han hans største smaksopplevelse noensinne. Michal hadde da allerede da startet sitt eget bryggeri. På Nøgne Ø lærte han mye, Han og Kjetil fant tonen, og de brygget senere Deep Love sammen i Polen. I går brygget de Chmiel Iunga IPA sammen på Nøgne Ø, og i dag skal de på gårds- og bryggeribesøk til Jan Halvor og Brygghuset Veholt. Går ting etter planen drar Jan Halvor til Polen i oktober for å brygge juleøl sammen med Michal.

Skriv en kommentar