Verdenspremiere på norsk/japansk øl under Grünerløkka Mikrobryggfestival

Jørn Idar Kvig fra BeerEnthusiast har brygget øl i Japan. Han har fått med seg noen få liter hjem til Norge, og dette blir å finne på Grünerløkka Mikrobryggfestival.

Verdenspremiere på norsk/japansk øl under Grünerløkka Mikrobryggfestival

Familiebryggeriet  Kiuchi har en lang og rik historie i Japansk industri, og familien har brygget i over 200 årNåværende eier av Kiuchi Brewery, Toshiyuki Kiuchi, var i fjor vår i Norge for å overvære premieren på ølet sitt i landet. Under dette besøket startet tankene om å lage et samarbeidsbrygg på tvers av landegrensene, og i april i år dro Jørn Idar Kvig i Beer Enthusiast til Japan.

Det var både spennende og litt skummelt å reise til Kiuchi, det er tross alt et av Japans mest respekterte bryggerier vi snakker om. Å få lov til å brygge sammen med bryggmester Teruhiko-san var en ære, og vi er veldig spente på hvordan det ferdige ølet vil bli mottatt.

Inspirasjonen til ølet kommer fra historien om Johan Martinius Thoresen, senere kjent som William Copeland. Født og oppvokst i Arendal startet han tidlig i bryggeribransjen, med sin jobb i Arendals Bryggeri. Turen gikk via USA før han dro til Japan, der han startet Japans første kommersielle bryggerier Spring Valley Brewery. Med denne historien i bakhodet kreerte Jørn Idar og Teruhiko en enkel øl, der råvarene var enkle og begrenset slik de ville ha vært da Johan startet sitt bryggeri. Ølet er også lagret på sedertre, noe som var vanlig på 1800-tallet i Japan.

Resultatet vil man kunne få smake på under Grünerløkka Mikrobryggfestival i Københavngata 4 i Oslo. Det gjelder å være tidlig ute til festivalen, for kun 20 liter har foreløpig funnet veien fra Japan til Norge.

Skriv en kommentar