BrewDog Bar kommer til Norge

Er du interessert i øl har du høyst sannsynlig hørt om BrewDog Bar og du har gjerne også besøkt en. Nå er det inngått en avtale som kan gjøre det mye lettere å komme seg til en BrewDog Bar. Du slipper rett og slett å forlate landet.

BrewDog Bar kommer til Norge

Hva gjør du om du ønsker få å barkonsept til Norge, men de som eier konseptet kjenner til den strenge norske lovgivningen og er særs skeptiske til om dette er gjennomførbart? Du setter deg rett og slett på et fly til London sammen med dine samarbeidspartnere og møter eierne av konseptet for å overbevise dem om at dette er gjennomførbart. Det var dette Per Jørgensen, Steinar Knutsen og Morten Dale gjorde i januar i år og de må ha vært overbevisende for de sitter nå på rettighetene til BrewDog Bars i Norge og har dermed dannet selskapet BrewDog Bar AS. Dette på tross av at navnet på barene neppe kommer til å inneholde BrewDog. Det vil bli oppfattet som fremheving av et enkelt bryggeri og dermed reklame for alkohol. En diskusjon rettighetshaverne neppe ønsker å bruke nevneverdig tid på. Endelig navn er ikke landet, men det ligger en rekke forslag til vurdering.

Fakta

BrewDog har hatt en eventyrlig vekst fra de startet i 2007 med 2 ansatt, som også var de eneste aksjonærene, til de i dag er 242 ansatte og har 14 568 aksjonærer fra 22 land. Produksjonen i 2007 var 105 000 liter, mens den i fjor var 5 350 000 liter.

En typisk BrewDog Bar er på ca. 150-200 kvm og har ca. 50 kvm lager. Den ligger ikke i byens lysløype eller sentrum, men i passende avstand fra disse uten å være usentralt plassert. Minst halvparten av ølet som er tilgjengelig på fat til en hver tid er fra BrewDog og resten av utvalget er fra andre spennende bryggerier rundt omkring i verden. I Norge ligger det i kortene at dette i stor grad vil komme fra Cask Norway. Cask er importør og distributør av BrewDog i Norge og Sverige. De har også bryggerier som 8 Wired, Beawertown, Boulevard, Garage Project, Mikkeller, 7 Fjell og Ægir i sine lister. Alle BrewDog Barer serverer mat, men hva som står på menyen varierer fra en enkle talerk med fingermat til fulle middager.

Det finnes i dag BrewDog Bar i en rekke byer:

aberdeen-interior

Den første: BrewDog Bar Aberdeen.

Aberdeen
Edinburgh
Camden
Glasgow
Nottingham
Newcastle
Manchester
Shoreditch
Bristol
Birmingham
Leeds
Stockholm
Shepherd’s Bush
Sao Paulo
Tokyo
Sheffield
Gøteborg
Dundee
Firenze
Cardiff
Clapham Junction
Liverpool (Åpner i oktober)
Helsinki (Åpner i oktober)
Ryktene forteller at det jobbes med Tyskland, Spania og et par andre steder.
Og nå har vi fått bekreftet at Norge er inne i varmen.

Nå sitter du muligens og lurer på om den første, eller i det minste den andre, kommer til å dukke opp i nærheten av der du bor. Nettopp det finnes det ennå ikke noe svar på. Det er rett og slett ikke bestemt. Hovedgrunnen til dette er at BrewDog Bar AS ikke skal drive barene selv, men inngå franchisekontrakter med ølinteresserte nordmenn som ønsker å drive under BrewDog Bar konseptet. Det blir da opp til disse å fine ut hvor de mener det passer med en bar og bli enige med BrewDog Bar AS.

Norway_Brew_DogBrewDog Bar AS vil da skaffe alt nødvendig utstyr. Alt fra tappetårn, via kassaapparat, til regnskapssystem og internkontrollsystem. Alt innkjøp vil også skjer gjennom AS-et. Det vil selvsagt bli gitt opplæring. Dette skjer i samarbeid med BrewDog Skottland, som sender folk til hver enkelt bar som skal åpnes og også krever å få godkjenne den som er ansvarlig for baren. Til gjengjeld kreves det at den ansvarlige er genuint interessert i øl og kan en del om dette, og at denne personen har bardriften som sin hovedjobb. Erfaring fra utelivsbransjen regner de ikke som noen nødvendighet.

De fremhever at dette gir mulighet for å komme i gang med bardrift uten de alt for store kostnadene. I tillegg til det som er nevnt over mener de at det er en fordel at alt design er på plass og ikke minst at det er internasjonalt kjent. Det at standard plassering for en BrewDog Bar er et lite stykke borte fra de travleste områdene i byene er med på å trekke leiekostnadene ned og «low end» interiør gjør at investeringene på dette området ikke blir for store. Et eksempel på dette er at det i Storbritannia er brukt gamle gymsalgulv på veggene i flere av barene.

Går du med en bareier i magen, eller ønsker å endre driften av baren du allerede har, og ønsker å vite mer om dette konseptet regner vi med at du finner nødvendig kontaktinformasjon på BrewDog Bar AS sin facebookside.

Interiøret i Camden, der mange nordmenn har vært innom.

Interiøret i Camden, der mang en nordmann har vært innom.

Vis 2 kommentarer

  1. Litt rykte her, litt rykte der, Danske Øltentusiaster, link hit, voila!

    Spennende. BrewDog barene er skikkelig ålræite steder å drikke øl. For en ølfanatiker som liker å både drikke og prate øl blir det bare bedre og bedre 😀

    1. Om du følger oss på Facebook eller Twitter slipper du å få nyhetene via Danmark 😉

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.