Mike Murphy inntar London

Mike Murphy er ikke den som setter seg ned og venter på at ting skal skje. Nå har han planer om å gjøre Lervig kjent også i London og resten av England.

Mike Murphy inntar London

Mike Murphy har etterhvert satt sine spor rundt omkring i Europa. Han har startet opp bryggeri i Italia, fått orden på et par bryggerier i Danmark og ikke minst satt Lervig på kartet. Nå har han tenkt å innta London og resten av England, men slapp av, dette skjer fra Stavanger og med Lervig Aktiebryggeri. Planen er rett og slett at engelskmennene skal få øynene opp for det gode ølet fra Lervig. Første ledd i dette er ny importør og distributør og fra nå skal Pig’s Ears ta seg av disse tingene.  Men Mike er klar over at det ikke bare er å sende ølet over Nordsjøen og sitte og vente på at det selger seg selv:

– Vi har helt bevisst drevet med samarbeidsbrygg i England for å gjøre markedet oppmerksomme på at vi eksisterer. Det er mye godt håndbrygget øl tilgjengelig i London for tiden. Beavertown lager glimrende brygg og det samme gjelder Wild Beer, Thornbridge, The Kernel, Siren, Magic Rock, Burning Sky og andre. Det blir hardt å konkurrere med det lokale og vi må finne den nisjen som passer oss.

 – Vi må ta ting ett hakk videre på Lervig, både for å kunne konkurrere i utlandet og for våre kunder her hjemme. Vi har en stor portefølje fra pils, via ales som de fleste liker, til vår Brewers Reserve. Alt dette er bra, men vi trenger også bevege oss i andre retninger. Neste år vil jeg satse mer på saisons og spenende øl med lavt alkoholinnhold. Ikke bare mer humletunge saker. Evolusjonen i håndbryggerverden går vider og vi må henge med.
Om bare butikkjedene kunne fått øynene skikkelig opp for godt øl og gitt det plass i hyllene i stedet for alt dette som billige som er veldig likt og fyller hyllene i dag. Når det gjelder Vinmonopolet er prosessen fra ølet er brygget til den er i hyllene så langdryg at det fort går ut over kvaliteten på ølet.

Da Mike og James (Goulding) først var i London forrige uke for å få den nye importøren godt i gang passet de selvsagt på legge inn et samarbeidsbrygg. Denne gangen med Bevertown Brewery. De ble kjent med Logan Plant, og resten av gjengen fra bryggeriet, på CBC (Copenhagen Beer Celebration) i mai i år. Der hadde de gode diskusjoner over godt øl etter arbeidstid. Dagen derpå fant de ut at de like gjerne kunne brygge noe sammen og begynte planleggingen.

Bevertown Lervig Gose Ingredienser

Valget falt på «Gose». Denne tyske stilen som nærmest var utdød, men som nå brygges igjen. Original Gose inneholdt både salt fra vannet de brukte i Goslar, der den stammer fra, og syrlighet fra melkesyrebakteriene. Som salt valgte de en rosa type fra Himmalaya. De tilsatte også en solid mengde knuste korrianderfrø. I tillegg til dette satte de seg fore å bruke lokale bær og frukt. Dermed bar det ut langs kanalene i Tottenham-området for å sanke hyllebær, bjørnebær og villplommer. Etter at gjæringen er ferdig vil den bli modnet sammen med frukten før saltet blir tilsatt like før tapping.

Bevertown Lervig Gose Innhøsting

Skriv en kommentar