Ringnes møter Kinn i Bryggeribråkfinalen

Ringnes møter Kinn Bryggeri i finalen av Bryggeribråk etter at Kinn slå ut Haandbryggeriet i gårsdagens semifinale på Håndverkerstuene.

Ringnes møter Kinn i Bryggeribråkfinalen

Gjestene på Håndverkerstuene kåret Kinn til det beste bryggeriet til å sette øl til mat da bryggeriet møtte Haandbryggeriet i semifinalen av Bryggeribråk mandag kveld. Kinn var best både til forretten og til hovedretten. Haandbryggeriet fikk flest stemmer til desserten, men dette var ikke nok til å ta seieren totalt. Dermed er det vestlandsbryggeriet som møter Ringenes i finalen i Bryggeribråk.

Til forretten, som bestod av sjøkrepssalat med egg- og skalldyrskrem, hadde begge bryggeriene valgt ut belgiskinspirerte lyse øl. Kinn valgte sin Slåtteøl, mens Haandbryggeriet gikk for sin Ardenne Blond, et lyst øl som henter sitt navn fra fjellkjeden i det sydøstlige Belgia. Bryggeriene valgte mer ulike stiler til hovedretten – hjort servert med pylinser, rotfrukter og sopp. Kinn valgte en britisk stil med Sjelefred, en brown ale. Haandbryggeriet derimot gikk for en tradisjonell norsk ølstil med sin Hesjeøl.

Begge bryggeriene valgte en kjent ølstil med en vri til desserten – Snøfrisk ostekake med hvit sjokoladeoverdrag, stikkelsbær, stikkelsbærsorbét og nøttekrokant . Kinn satset på sin Skoddehav, en hvit IPA, mens Haandbryggeriet på sin side valgte en spesiell saison. Vinter er et øl fra bryggeriets serie 4 årstider og er brygget med appelsinjuice fra spanske appelsiner og nellik. Selv om Haandbryggeriets vintersaison falt best i smak hos gjestene, måtte de likevel se seg slått av Kinn.

Interessen for Bryggeribråk har vært stor, og plassene til finalen er allerede utsolgt. Det imidlertid fortsatt noen ledige plasser for de som vil følge med på finalen fra sidelinjen, men uten mulighet for å stemme frem vinneren. Bryggeriet som taper finalen må lage et spesialøl til ære for – og i ånden til – det vinnende bryggeriet. Finalen mellom Kinn og Ringnes i Bryggeribråk går av stabelen mandag 22. september.

Vis 2 kommentarer

 1. Hei.

  Veldig bra artikkel.
  Men jeg tror jeg finner en feil.
  Du skriver at Kinn bruker «Sjelefred, en hvit IPA».

  Kinn’s hvit IPA er vel «Skoddehav».

  1. Takk for at du oppdaget dette. Sjelefred hadde sneket seg med fra hovedretten. Det rette til desserten er selvsagt Skoddehav. Dette er rettet nå.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.