Bergen Ølfestival 5.-6. september

Til helgen er Bergen Ølfestival i gang for tredje året. Vi tok en liten prat med festivalsjefen for å høre om de er i rute!

Bergen Ølfestival 5.-6. september

Stian Krog har den siste tiden jobbet dag og kveld med festivalen, som i år har flyttet fra Bryggen til plassen mellom Østre Skostredet og Skostredet, vis-a-vis Litteraturhuset i Bergen. Hvis du ikke er lommekjent i Bergen, så finner du kart på Bergen Ølfestival sine hjemmesider.

Den nye festivalplassen er langt lettere å organisere og er mer oversiktlig. Det vil bli lettere å ha vakthold, publikum vil ha bedre plass og det vil bli mer flyt av folk mellom standene. I tillegg vil det være lettere for bryggeriene å komme til med øl, utstyr og barer. I fjor opplevde vi mye trengsel og kødannelser på Bryggen og håper den nye strukturen på årets festival vil hjelpe betraktelig på det trykket festivalen har på det mest hektiske.

I fjor så hadde festivalen en nyvinnig innenfor bongsystemet. Dette ble dessverre ikke den suksessen det kunne ha blitt, så  de har i år valgt å «rykke tilbake til start», kutte fancy teknologi og kjører derfor manuelle plast-bonger. Disse er «pokerchips» med logoen til BØ på og har fordelen at de kan veies og dermed enkelt telles. Dette setter nok både bryggerier og publikum pris på. 

Vi lurte på om det var noen nyvinnger på festivalen i år, og Stian Krog kunne fortelle oss følgende.

Vi har i år, som eneste ølfestival i Norge, en publikumsfavoritt-konkurranse. Denne går ut på at publikum kan kjøpe øl fra en stor stand med mange forskjellige tappekraner, der øl fra bryggeriene som deltar er på tappelinjene. Disse er imidlertid anonymiserte, så det blir en slags «blindsmaking» – man stemmer på det man liker best, uten å vite hva slags bryggeri som står bak ølet. På den måten skreller vi vekk forutinntatte meninger og «fan»-tendenser som man ellers får på slike konkurranser. Likevel er dette mer en morsom ting enn blodig alvor, og vi håper at standen skal kunne få folk til å smake på øl med et åpent sinn og trene seg på å mene noe om utseende, aroma, smak og munnfølelse. Standen er utarbeidet i samarbeid med Norbrygg, som vil dele stand med konkurransestanden.

Vi takker for praten og ønsker Bergen Ølfestival lykke til med arrangementet.

Ølportalen legger ut liste over bryggerier og hvilke øl de har med seg senere i dag.

Skriv en kommentar