Grim & Gryt Økobryggeri sikret 1,5 million i kapital

Sunnmøres første økobryggeri, Grim & Gryt på Hareid, er et stort steg nærmere produksjonsstart etter firmaet fikk inn 1,3 million kroner i kapital fra private investorer. Det nyetablerte selskapet har også fått 120.000 kroner fra Hareids næringsfond og 135.000 fra Innovasjon Norge.

Grim & Gryt Økobryggeri sikret 1,5 million i kapital

Grim & Gryt er et av landets første permanente fulltids økobryggeri, stiftet på Hareid på Sunnmøre våren 2014. Tidligere har forskjellige norske aktører brygget enkelte økologiske øl eller drevet tilsvarende virksomhet på hobbybasis, mens Grim & Gryt har eget produksjonslokale kun for heløkologiske øl og skal ha flere heltidsansatte i produksjonen. Vi i Ølportalen vet at det er flere økobryggeri i Norge, blant annet Reins Kloster i Trøndelag.

Ved å fokusere på smaksrike, ufiltrerte øl, brygga av de beste økologiske råvarene, vil Grim & Gryt tilby et bredt spekter av forskjellige øltyper. Dette vil tilfredsstille både de som helst drikker lyse og lette varianter, og de som foretrekker sterkere og mørkere øl som Indian Pale Ale (IPA) og porter.

Grim & Gryt logo Header

I begynnelsen vil økobryggeriet fokusere på å bygge opp det regionale markedet på Sunnmøre og i de største byene, men planlegger også å være tilgjengelig over hele landet gjennom Vinmonopolets utvalg.

”Responsen har vært helt overveldende, totalt har vi fått inn over 1,5 millioner kroner i kapital og offentlig støtte,” jubler Øyvind Grimstad Gryt, den ene i duoen bak økobryggeriet.

”Hele 77 venner og kjente har gjennom en emisjon tegnet seg for totalt 1,3 millioner kroner i aksjonærlån, gjennom såkalt ”Crowdfunding”,” legger han til.

”Crowdfunding”, eller folkefinansiering på godt norsk, er når et stort antall deltagere går inn og støtter et prosjekt med en mindre sum, i Grim & Gryts tilfelle enten fem eller ti tusen kroner. Rundt en tredjedel har tegnet seg for større summer, helt opp til 100.000.

”Folkefinansiering er selve nøkkelen for et prosjekt som vårt. Selvfølgelig skal vi drive med profitt og utbetale utbytte, men aksjonærene deltar først og fremst på grunn av sitt ønske om en mer økologisk og bærekraftig framtid,” forklarer Andreas Grimstad, den andre hovedpersonen bak økobryggeriet, før han legger til med en liten latter: ”Men også fordi de vil ha et godt sunnmørsk håndverksøl, brygget på den reneste og beste måten, selvsagt!”

Takket være kapitalen og den offentlig støtten har de to bestilt inn alt utstyret til produksjonen. Dette er nå underveis til Hareid, hvor det skal settes sammen og prøvekjøres de kommende ukene. Bryggingen starter senere i høst, og håpet er å ha sitt første heløkologiske ølet ferdig i god tid før jul og julebordsesongen.

”En kan trygt si vi er både ett og to skritt nærmere oppstart av produksjonen, nå som den største utfordringen er bak oss og finansieringen er sikret. Nå får vi brette opp skjorteermene og sette i gang med det vi skal gjøre, nemlig brygge Norges beste heløkologiske øl!” avslutter Øyvind Grimstad Gryt med et stort smil.

Ølportalen ønsker de lykke til med oppstarten, og ser frem til å smake ølet når det er klart.

 

 

Artikkelen er basert på pressemelding fra bryggeriet.

 

Skriv en kommentar