Nøgne Ø mot øst

Eksport har alltid vært viktig for Nøgne Ø. Nå har de lagt to nye land til listen over land der ølet er tilgjengelig.

Nøgne Ø mot øst

I 2002, da Nøgne Ø startet opp, var ølinteressen i Norge så ensporet mot lys lager at det var eksportsalget som gjorde at det i det hele tatt ble noe avsetning på ølet. Som utenlandsreisene SAS-pilot brukte han aktivt mulighetene for å ta med vareprøver rundt omkring i verden. Eksporten var på det høyeste oppe i rundt 80% av omsetningen og sørget med det for at bryggeriet i det hele tatt overlevde. USA, England, Sverige og Danmark var de viktigste eksportlandene på den tiden.

I dag er eksportandelen på ca. 20%, men selvfølgelig med et mye større volum. Ølet går til 35 land over det meste av verden og er tilgjengelig i alle verdensdeler, med unntak av Afrika. De to siste landene på listen er Ukraina og Russland. Forleden ble 24 paller med øl sendt til importøren Betrade i Russland, og om russerne vet sitt eget beste regner vi med at dette ikke blir den eneste.

 

Skriv en kommentar