GahrDog

7 Fjell Bryggeri har dratt i vesterled, både for inspirasjon og brygging. Er du heldig kommer resultatet din vei, men det er ikke veldig mye å dele på.

GahrDog

Bryggerimesteren humler 7 Fjells første øl under bryggingen hos Lervig.

For øyeblikket er bryggerne fra 7 Fjell Bryggeri, Gahr Smith-Gahrsen og Torvald Storaas, i Skottland sammen med selskapets styreformann Morten Dale. Vi renger med de sørger for å få smakt litt forskjellig øl og tar med seg hjem godt med inspirasjon, men hovedmålet med turen er mer konkret: De brygger sammen med, og hos, BrewDog.

Da de dro over var planen å brygge en India Brown / Old Porter. Dette er noe Gahr har hatt lyst til å gjøre en stund og som har utgangspunkt i at det i de tider India Pale Ale ble utviklet, i realiteten ble sendt mer mørkt enn lyst øl fra England til India. Etter litt diskusjon med Stewart Bowman, som de skal brygge sammen med, kom de frem til at det burde tilsettes litt fatlagret stout for å gjenskape enda mer av den historiske smaken. En del av bryggeprosessen ble dermed å smake seg gjennom en del stout BrewDog har stående på eikefat. Den eldste er visstnok fra 2003.

Selve bryggingen skjer på et 1 000 liter pilotanlegg, der det er planlagt å humle med 20 kilo East Kent Goldings. Med andre ord solide mengder. Dette skal etter planen gi en IBU på 60 og et alkoholinnhold på ca. 6,0%. EBC (Farge) er beregnet til ca. 45. Med et så lite brygg blir det selvsagt rift om det endelige resultatet, men daglig leder Jens Eikeset er temmelig sikker på at han skal få gjort noe av dette tilgjengelig på det norske markedet.

Det har ikke lykkes oss å få tak i bryggerne etter at bryggingen var ferdig, men vi antar det gikk etter oppsatt skisse.

7 Fjell Brewdog 2

Skriv en kommentar