Fornebu Pale Ale

En ny butikk fortjener en markering. Meny Fornebu har valgt å markere med et eget øl. Dette har de fått brygget hos Fjellbryggeriet.

Fornebu Pale Ale

I dag åpnes det en ny Meny butikk på Fornebu. For å markere dette har butikken fått laget et eget øl, som kun er å få tak i på nettopp denne butikken. Ølet som har fått navnet «Grøi», er en American Pale Ale, brygget med 3 forskjellige humletyper: Cascade, Centennial og Citra. Grøi skal ha en fin balanse mellom maltsødme og bitterhet, med følge av fruktig og sitrusaktig aroma. Vi har ikke fått informasjon om hvor mye som er brygget, men sist vi sjekket laget Fjellbryggeriet batcher på ca. 600 liter, og vi regner dermed med at dette også er mengden som er tilgjengelig.

«Grøi» er forøvrig et gammelt dialektord fra Telemark som betyr «grønn flekk» eller «et grønt område». Brygeriet mener at det med dette holder sin tradisjon med telemarksnavn på sine brygg, samtidig som navnet passer godt for den grønne oasen Fornebu er.

Grøi har en ABV på 4,6%

Skriv en kommentar