Kriek of Buskerud?

Har Nøgne Ø blandet landets fylker eller er det andre grunner til at et øl med bær fra Buskerud har Telemark i navnet?

Kriek of Buskerud?

Kriek of Telemark, etikett 2014

Årets Kriek of Telemark har bær fra Buskerud. Så hvorfor heter den ikke da Kriek of Buskerud? Ene og alene av praktisk grunner kan markedssjef i Nøgne Ø, Tom Young fortelle oss.

– Med nytt navn måtte ølet meldes inn på nytt til Vinmonopolet, med de forsinkelser det nødvendigvis medfører, sier Young.

Bærene er i år fra Bagestadvold Gård, og grunnet dette hevder bryggeriet at årets øl skal være kraftigere i smak, renere i glasset og rødere i fargen enn fjorårets versjon.

Foto av Tom Young og Kriek of Telemark

Sur som …? Tom Young og Kriek of Telemark.

– Dette handler først og fremst om bærene. De er surere enn de vi brukte i fjor og har en «renere» rødfarge enn fjorårets bær, forteller Young.

Mange mente at fjorårets batch hadde en tydelig aroma av smør, noe også bryggeriet tydeligvis har kjent da de har tatt konskvensen av dette og endret oppskriften ørlite, ved å heve temperaturen fra 36 grader til 40 grader under syrningen av mesken, for å unngå samme problem i år.

Ølet brygges kun i én batch av 4 200 liter og tilsettes 1 200 kg sure kirsebær. Det blir ølslipp på Håndverkerstuene i Oslo tirsdag 14. oktober klokka 19, og ølet vil være tilgjengelig også på polet rundt samme tid.

Kriek of Telemark, Kriek of Buskerud, Kriek of Buskemark, Kriek of Norge. Kjært barn har mange navn. Nå gjelder et bare å få kloa i en flaske før de drøyt 4 000 literne forsvinner!

Skriv en kommentar