Norsk Ølimport

I år har det ikke bare kommet flere nye bryggerier i Norge, men vi har også fått i hvert fall en ny importør - Norsk Ølimport

Norsk Ølimport

Norsk Ølimport drives av Audun Vihle, og startet opp tidlig i 2014. Vi tok en liten prat med ham i sommer før hans første lansering på Vinmonopolet.

Hva er Norsk Ølimport?

– Vi er små. En enkel person som er fan av craft beer. Ønsket er å få inn øl av høy kvalitet. Øl som ikke er tilgjengelig i Norge. Spre drikkeglede og være med på den pågående ølrevolusjonen.

Så du driver bedriften alene?

– Ja, men Elsa Haraldsdottir, tidligere Nøgne Ø, har vært en stor støttespiller i starten.

Hvor kan vi få tak i det du leverer?

– Jeg har solgt i Stavanger, Oslo og Kristiansand, og bare betalt en budbilsjåfør for å levere. Jeg ønsker å bygge en kundemasse, så jeg tar en mindre provisjon per solgte enhet pga. dette. På sikt ønsker jeg å kanskje ansette en sjåfør, slik at jeg kan gjøre det jeg har mest lyst til – å skaffe nordmenn fantastisk øl.

I september håper jeg på 7 spesialpol (saison) – til oktoberslippet. (Norsk Ølimport fikk 3 øl med i oktoberslippet hos Vinmonopolet. En ganske normal uttelling. red. anm.) Ellers så er Trondheim og Bergen er på ønskelisten for de neste byene. Den første pallen er allerede kommet til Trondheim. Videre ønsker jeg komme meg inn i en av de store distribusjonskanalene i Norge – Cuveco, men da trenger jeg litt mer omsetning først.

Hvilke bryggeri har du avtaler med. Noen spennende?

– Brasseri Fantome fra Belgia – mitt første bryggeri og min lille baby. Jeg er en stor fan av dette bryggeriet.
– Loverbeer – et surølbryggeri fra Italia- gjør comeback i Norge i oktober.
– Struisse – kommer snart i land

Planen er å ha noen bryggerier av høy kvalitet som jeg rullerer på. Dette er fordi nordmenn ønsker å prøve nye ting hele tiden og vi ønsker å fore kundene våre med nyheter.
– Brasseri de Blaugies – saisonbryggeri fra Belgia
– Fantome – Belgia
– De cam – surøl
– Hanssens Artisanaal- et av verdens beste surølbryggeri fra Belgia
– Girardin – surøl fra Belgia.
– Alvinne – surøl fra Belgia
– De Ranke – surøl
For å nevne noen.

Jeg ønsker å ha mye forskjellig, men det er og en markedstilpasning. Det blir i første omgang europeiske øl, siden det er dyrt å hente øl fra blant annet USA.

Har dere bare importvarer eller har dere eksport også?

Vi er så heldige at vi har fått en avtale med Mikkeller og Lervig om å selge deres øl i Belgia. Vi var med i prosessen med å få Mikkellers ølutvalg i Norge også, men de valgte en annen samarbeidspartner

Avslutningsvis vil jeg oppfordre publikum å gi meg tips om øl som jeg ønsker

Navnet Norsk Ølimport ble i sin tid foreslått på en Facebook-gruppe jeg er medlem av, og da forplikter litt å gi noe tilbake.

 

Vis kommentar

  1. Savner at noen importerer Magic Rock fra England. Fantastiske øl for oss humle-fans, men har ikke sett dem i Norge, bortsett fra på ølfestivaler. Bortsett fra Lervig / Magic Rock Farmhouse IPA, da.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.