Moktober – Oslo Ompafrie Ølfestival

Hører ompamusikk og ølfestival sammen? Arrangørene av Moktober mener ikke det, men så arrangerer de heller ikke en ølfestival der det serveres øl "an mass".

Moktober – Oslo Ompafrie Ølfestival

Moktober – Oslo Ompafrie Ølfestial går av stabelen 25. oktober og er sammensetting av kurs, paneldebatt, bryggerilansering og minismaksmesse. Inngang til arrangementet er gratis. Det betales for kurs og sjetonger til smaksmessen.
Arrangementet holdes i Kulturhuset på Youngstorget.

PROGRAM:

12:00-13:00
Åpning av Oslos Ompafrie ølfestival!

Panelprat om Oslos ølbryggekultur
med St. Hallvards Bryggeri, Sagene Bryggeri,  Grünerløkka BrygghusSchouskjelleren Mikrobryggeri og Ringnes.
Amund P. Arnesen fra Smakselv.no er ordstyrer.

«I en tid da mikrobryggeriene popper opp som sopp i regnvær er det mange som mener det pågår en ølrevolusjon. Innovasjonen og variasjonen er stor, og oppmerksomheten massiv, likevel er det kun rundt 6 % av øl som selges i Norge som kan kategoriseres som mikrobrygg. Til tross for at mye av ølkulturen, mange av de mest beinharde nerdene og mange av norges beste bryggeripuber er her i byen har det til nå vært lite fokus på historie og status i Oslo, så det er det vi ønsker å fremheve med denne praten.

Det siste året har det dukket opp to bryggerier som ønsker å utfordre etablerte aktører (både de store og de små) på markedet. Sagene går hardt ut både mot Ringnes og Oslos, etter hvert mange, mikrobryggerier når de skriver «the city has for far too long lacked its own brewery which is not owned by foreign corporate capitalists”. St. Hallvards ønsker å konkurrere med de store gutta og brygge pils i mengder. På hver sin side brygger og selger både Schous og Løkka sin egen pils om dagen, og Ringes brygger stadig flere typer og vant Bryggeribråk. Så, med bakgrunn fra hvor vi kommer fra, og status – hvor er vi på vei? Er det konkurranse eller jobber alle sammen for å skape mer og bedre ølkultur.»


13:00-15:30
Minismakemesse i boksen.

«Smaking skjer i boksen og de fem olsobryggeriene stiller med øl de ønsker å vise fram!
10,- per sjetong, så vil bryggeriene ta mellom 1 og 3 sjetonger for en smak – avhengig av størrelse, alkoholprosent og innpris, men i utgangspunktet 1 sjetong = 5 cl, 2 sjetonger = 10 cl osv.

I tillegg vil vi plukke ut noen øl i baren som man kan smake på for sjeotnger, så i teorien kan man få smakt på over 100 øl!»

16:00-17:00
Presenatsjon av to heeelt nye bryggerier:
Østfold vs. Vestfold 
Færder Mikrobryggeri og Ego Brygghus

«Kom og hils på to splitter nye bryggerier. Hør om prosessen de nettopp har vært gjennom, mens de fortsatt har det friskt i minne. For 100 kroner får du smake tre fra hver.
Inngang 100,-«

17:30-19:00
Grunnkurs i ølsmaking med Amund P. Arnesen.

«Synes du det er gøy med mikrobrygg, men du drikker det i grunn litt uten å tenke over hva du lukter og drikker? Hvis du ønsker at noen kan lære deg noen grunnleggende ting om det å smake og lukte, er dette kurset for deg!»
350,- (inkl. smaksprøver)
Meld deg på her.

Vis 2 kommentarer

  1. Hadde vært fint om disse festivalene og øltemakveldene var annonsert på dette nettstedet i god tid før arrangementsdag slik at man kunne sette av tid til å være med. Nå er de jo nærmest færdig når men leser om dem. Var det ikke meningen at fanen ‘ølfestivaler 2014’ skulle gi info om slike ting? Den har jo ikke vært oppdatert siden i våres…

  2. Dette avhenger selvsagt av når vi får informasjon om arrangementene og hvor mye tid vi da selv har til å stille arrangørene nødvendige sprøsmål og lage en artikkel om dette.

    Ølfestivaler 2014 var ment som en sesongoversikt og i utgangspunktet ikke tenkt oppdatert utover året, men vi kan ta dette som et innspill og vurdere det for neste år. Det vil imildertid ikke hjelpe stort for de fleste arrangementene ettersom vi ikke får informasjon om dem tidlig nok. Det samme gjelder for eventuell gjentagelse og ikke minst tidspunkt for arrangementer fra året før.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.