Vannet snudde ved dørene

Det siste døgnet har vært fyllt med nyheter om flom og evakuering i Flåm. Ægir Bryggeri har så langt sluppet fra det uten store skader.

Vannet snudde ved dørene

Evan Lewis og Aud Melås er for tiden på ferie, men har brukt det siste døgnet i telefonisk kontakt med de ansatte på Ægir Bryggeri og Flåmsbrygga Hotell. De forteller at ingen av de nevnte stedene er nevneverdig berørt av flommen. Vannet har bokstavelig talt snudd på dørstokken, og en eneste inntrengningen har vært i et inngangsparti på Flåmsbrygga.

På begge sider av bryggeriet ligger det en del gjørme og annet flommen har tatt med seg, men selve bygget står trygt. Sjefsbrygger Vegard Bratteteig sørger for at bryggeri og område blir sjekket hver time frem til situasjonen er avklart. Vannstanden er på vei ned, men en er fortsatt litt bekymret for en demning lenger oppe i dalen, der overløpet har gått tett. Det meldes imidlertid at selve demningen er i god teknisk stand. To av bryggeriets ansatte og deres familier har måttet evakuere sine boliger og blitt tatt hånd om av kommunen.

Den uavklarte situasjonen, og det at hele Flåm er strømløse, gjør at det selvsagt ikke er noen produksjon de neste dagene. Ægir er satt opp til å delta på Whats Brewing i Stavanger i helgen, og om veiene er åpne regner de med at de drar sørover på torsdag som planlagt. Evan Lewis kommer hjem fra ferie på lørdag og ser frem til jobben med å rydder rundt bryggeriet mens hans ansatte skjenker øl i Stavanger.

Skriv en kommentar