John Palmer til Tautra!

Det er snart tid for Norbryggs årlige Juleølkonkurranse på Tautra i Trøndelag. Foredragsholderen i år står virkelig ikke tilbake for tidligere år og nerdene blant hjemmebryggerne får virelig anledning til å utfolde seg med sære spørsmål, om de skulle ønske dette.

John Palmer til  Tautra!

I år får Norbryggs juleølkonkurranse storfint besøk av John Palmer, mannen bak bøker som «Brewing Classic Styles», «How to Brew» og nå sist «Water – a Comprehensive guide for Brewers». Alle bøker som finnes i hyllene hos både profesjonelle bryggere og hjemmebryggere. Boken om vann blir utgangspunktet for foredraget han skal holde på Tautra.

Hva betyr vannkvaliteten for bryggeprosessen? Eller med Palmers egne ord:

«The What, How, Where, and Why of Adjusting Brewing Water – Many brewers obsess about brewing water, thinking that it is too hard to understand or thinking that they need to exactly match the chemical profile of a foreign city to brew a good example of a style. Water chemistry can be very complicated but the application of it to brewing can be outlined in a few dozen slides. Join John as he walks you thru understanding What to adjust, How to adjust it, Where to adjust it to, and Why for every style of beer. Attendees should plan on bringing strong coffee or a pillow.»

Som vanlig blir det og servert en deilig middag før kvelden avsluttes med  publikumsfavorittkonkurranse. Virker dette spennende er det bare å melde seg på, pakk kofferten og ta turen, via Trondheim, til Tautra den 15. november!

Påmelding til arrangementet kan gjøres her:

Eventuell påmelding til Publikumsfavorittkonkurransen mailes: bjarte.halvorsen(alfakrøll)gmail.com
Der du har med:

  • Navn på brygger / bryggerinavn
  • Øltype
  • Navn på ølet

Det bør være minst 9 liter av hvert bidrag, slik at alle får smakt alt.
Både fat og flasker kan benyttes. Velger du fat må du selv sørge for nødvendig tappeutstyr.
Dersom du deltar med øl i Publikumsfavorittkonkurransen slipper du og en venn gratis inn til denne delen av arrangementet, men dere må selv betale for middag og foredrag.

Skriv en kommentar