Foredrag og smaking: «Hvordan hoppe etter de fem store?» (Oslo)

12. november blir det foredrag og ølsmaking på Verkstedet Bar, med Voss Bryggeri og Lindheim Ølompani.

Foredrag og smaking: «Hvordan hoppe etter de fem store?» (Oslo)

«De fem store» i norske ølverden er en fellesbetegnelse på de første og største av våre håndbryggerier: Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Kinn, Ægir og Lervig. Etter at disse ble etablert har det kommet et kobbel av andre bryggerier. «Hvordan hoppe etter de fem store» er derfor et godt tema for et foredrag der to av de mest fremadstormende bryggeriene i dette kobbelet deltar. Voss Bryggeri og Lindheim Ølkompani har en del ting felles, men det finnes også en ting som skiller dem. Dette, hva som fikk den i gang og hvordan de ser veien videre kan du antagelig få vite mer om dersom du stiller på Verkstedet Bar 12. november kl . Inngangspenger er 200,-. Noe som gir deg både foredrag fra bryggeriene og smaksprøver på deres øl.

Fra Voss stiller Jeanette, Dag og Andrew, men Lindheimsjefen Ingeborg er tøff nok til å ta dette alene.

Ølene som blir presentert er:

Lindheim

 • Nacho Libre 7,1 %(IPA, collab med Pizza Port.)
 • Surt Jubileum  5 % (Berliner weisse med Jubileumsplommer fra Lindheim Gård)
 • Jacobs Hage  4,7 % (Gose, bringebær og sjøsalt. Collab med Breakside Brewing fra Portland)
 • O-Pale 6,5 % (Oat pale ale med mye humle)

Voss

 • Staut Vossing 4,7% (Moderne vri på heimabrygget fra Voss med einer og kveik)
 • Ujevnt Amber Ale 5,5% (Brygget med Ujevnt bar i Bergen)
 • Tiki Porter 6,5% (En krydret juleporter inspirert av Caribiske romdrinker)
 • Ut på tur 7,5% (Juleøl med skog, Collab med Grünerløkk Brygghus)

Flere detaljer kan finnes på denne Facebooksiden


En kort presentasjon av Lindheim Ølkompani

Lindheim Ølkompani holder til i på Gvarv i Telemark, blandt tusenvis av frukttrær ligger en låve. Inne i låven står det et lite men vakkert bryggeri som nærmer seg 1 årsdag. Eivin og Ingeborg bor på gården som har vært drevet av Ingeborg sine foreldre frem til 2013. Da kjøpte de opp gården og etablerte Lindheim Ølkompani. På gården dyrkes det både sure kirsebær, søte moreller, plommer og epler av mange sorter. Frukt og øl blir kombinert i alle mulige varianter og noe av dette går på eikefat til lagring. Humle og malt fra fjern og nær blir brukt som basis og frukt blir tilsatt i visse øltyper, men ikke alle, i sekundær.
På Lindheim produseres det også ulike amerikanske ale-typer og andre belgiske øl uten frukt. Lindheim øl finnes ikke på flasker enda, men 2 liters kagger får man kjøpt på gården. Flasker ventes tidlig i 2015.

Kort presentasjon av Voss Bryggeri

I 2011 flytta Dag og Jeanette frå Oslo til Voss med store planar. Dei ynskja å starta opp Hordalands fyrste mikrobryggeri. Saman med Vossingen Jon, som har brygga øl på garden i over 20 år, vart Voss Bryggeri etablert i februar 2012.
«Saman skal vi brygge eit mangfold av handverksøl, inspirert av både lokale bryggetradisjonar og moderne bryggeteknikkar». Ein sterk motivasjon for oss, er å dykke ned i lokale øltradisjonar. Eit viktig prosjekt for oss er difor Prosjekt Tradisjonsbrygg som vi allereie er godt i gang med. Voss Bryggeri held til i den gamle butikken på Norheim, der dei he etablera eit kommersielt og moderne bryggeri med tilhaldsstad på ein av dei få plassane i landet der den historiske bryggetradisjonen framleis vert halde i hevd, er ei oppgåve me tek på oss med stor audmjuke. Samstundes er me stolte over å gjera vår del for å føra denne arven vidare.

 

 

 

Vis 2 kommentarer

 1. Flott at Ølportalen viderebringer informasjon og nyheter om norske bryggerier og hendelser i ølnorge, men kanskje lurt å ikke bare copy/paste pressemeldinga?

  1. Smakselvs hjemmesider er selvsagt grunnlag for artikkelen, men du finner nok at hoveddelen ikke er copy/paste. Øllisten og omtalen er derimot ren copy/paste. Alternativet er å utelate det.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.