Voss Bryggeri i hundre og litt til

Voss Bryggeri i hundre og litt til

Voss Bryggeri har brygget sin hundrede batch. Dette er en spesialversjon av deres VPA (Vossa Pale Ale). Nærmere bestemt en dobbelt utgave, med 50 kg einer, Pale Malt, Munich II, Hveteflak og litt røykemalt. OG klokket inn på 1.075. Arbeidstittel er WPA, men dette kan bli endret før den kommer i handelen. Den vil bli merket #101, rett og slett fordi #40 aldri ble brygget.

Voss Bryggeri har også utvidet staben. Wright Hollingsworth, med erfaring fra Ægir og Big Sky Brewing er ansatt som bryggeassitent under Andrew Rathband og vil jobbe to dager i uken. Wright driver i tillegg eget firma og beskrives som praktisk, blid og arbeidsom.

Suss (Susanna M. T. Johansson) har tatt over ansvaret for growlersalget. Suss drev tidligere «Tre Brør Café» på Vossavangen, der hun var aktiv i oppbyggingen av det gode utvalget de nå har på tapp i underetasjen. Ettersom dette var et av de første stedene som tappet øl fra Voss Bryggeri burde hun være godt kjent med produktene hun nå skal tappe.

Butikken har utvidet åpningstidene og har nå åpent:

Torsdag 16:30 – 19:30
Fredag 15:00 – 18:00

Vi antar åpningstiden på fredager blir kjærkomment mottatt av hytteturistene i området og de nye 1 liters growlerne som blir lansert i tide for julegavesalget kan sikkert passe godt for en del av dem, både som gave og for å sikre seg godt øl til helgene utover i skisesongen.

Bryggeriet har også fått på plass to nye gjæringstanker. Hver på 2 700 liter, noe som gjør at de kan ta doble batcher. Kapasiteten økes med dette betraktelig. Økningen kan forenklet beskrives som 2 000 liter i uken. Ny klaringstank og ny bryggevannstank er også på plass. Det samme er en vareheis, som sammen med en liten ombygging vil gjøre det daglige arbeidet noe lettere.

Dag Jørgensen oppsummerer greit.
– Vi går inn i 2015 mes styrket stab, større kapasitet og mye positivt i bryggeriet. Stor takk til alle som har fulgt oss og gitt oss viktige tilbakemeldinger på våre første 100 batcher.

Skriv en kommentar