10 liter Speidel og utfordrere

BrauBeviale i Nurnberg er stort og hovedsak for de profesjonelle, men litt for hoybbybryggere finnes det og vi har fått et par nyheter og et par kommentarer fra en av dem som deltok.

10 liter Speidel og utfordrere

11 – 12 november ble BrauBeviale arrangert i Nurnberg. Dette er en bryggemesse med 1 133 utstillere fordelt på 8 områder og 37 000 besøkende. På en slik messe er det selvsagt mest for de store bryggeriene, men det finnes også et og annet spennende for dem som formidler hjemmebryggerutstyr. Vi fikk et par øyeblikksrapporter fra Bjørn Ivar Katla fra Bryggmaker. Det mest spennende velger han å holde for seg selv frem til det er avklart om han kommer til å importere noe av det, men her er et par smakebiter.

Speidel brukte messen til å lansere en 10 l versjon. Vi har ikke sett at denne er tilgjengelig i Norge ennå, men ser at danske bryggeforretninger har fått den inn.

Speidels styringsenhet er oppdatert. Den er nå avrundet med touchpanel.

Camurri har en Speidelutfordrer som bruker røring i stedet for pumpe.  Antagelig et produkt for de mest nerdete og nøyaktige av oss, når programmeringen skjer ned til sekunder. Dette skal vistnok være endret i ettertid.

New Zealandske Grainfather har en annen Speidelutfordrer.

Vi tar med et par sitat fra Bjørn Ivar:

«Her er mykje å sjå på men det meste er no for dei store bryggeria.  Dei som får åndenød av TriClover koblingar hadde fått hjerteattakk her.»

«Altfor stor messe og litt lite for hobbybryggebransjen – 98% var vel retta mot store bryggeri sine behov.  Har aldri sett så mykje fancy rustfritt stål som snurrar, flyttar, korkar, pakkar, transporterar og ellers dikkederar.  Reine evighetsmaskinene enkelte av dei.  Og øl: Stort sett alle utstillarar dreiv lokal pub.  Her skulle skjenkekontoret ha vore.»

Skriv en kommentar