Finn-Erix med basarøl!

Når superpopulærorkesteret Finn-Erix først lanserer øl, er det “ikkje noko slikt kortreist drit”.

Finn-Erix med basarøl!

Finn-Erix har ingen stortromme å slå på, men denne gangen blåser de ganske hardt i fagotten. 18. desember holder de basarkonsert på Logen Teater i Bergen, og kommer samtidig med ”ein lettdrikkelig pale ale som garantert gjev deg gunst hjå det motsette kjønn”.

Ølet har etter det vi erfarer fått navnet Kinn-Erix, og er brygget av Kinn Bryggeri i Florø.

”Dette er ikkje noko slikt kortreist drit,” skriver orkesteret i en epost, og det har de rett i. Avstanden mellom Florø og Bergen er nemlig 135 kilometer hvis du reiser i rett linje.

Kinn-Erix fungerer ifølge bandet «godt til åresal».

Kinn-Erix fungerer ifølge bandet «godt til åresal».

Går sine egne veier

Finn-Erix som består av Finn Tokvam, Halvor Folgerø og Odd Erik Lothe, er et trekløver som har revolusjonert superpopulærmusikken i årevis. Med respekt har de radbrekt den ene schlageren etter den andre, de har levert avbestillingsverket til Vossa Jazz og gjort seg bemerket på landets dansebandlister med monsterhiten ”Hjørdis med H”.

Egentlig føyer Finn-Erix seg bare inn i en rekke med meritterte band som har fått øl brygget til seg den siste tiden, men i denne rekken plasserer de seg naturlig. Kaizers Orchestra, 1349, Finn-Erix og Skambankt høres ut som lineupen på en hvilken som helst rockefestival med respekt for seg selv.

Ukontrollert vifting med årene

Odd Erik, organisten i Finn-Erix, viser seg tilfeldigvis å være broren til Espen Lothe, bryggerimesteren ved Kinn. Bandet spekulerer selv i om ”dette kan vere ei av orsakene til at superpopulærorkesteret har skaffa seg eit så eksklusivt innpass på bryggeriet”. Nå kan ikke Finn-Erix kritiseres for å kopiere de andre bandene, for de har gjort dette på sin egen måte. Mens Kaizers og Skambankt har fått egne øl brygget til seg, er Kinn-Erix bare en forkledd utgave avDampen, et annet øl fra Kinn Bryggeri. Same shit, new wrapping. Now, that’s what I call Rock’n Roll!

Men nok om det.

18. desember er det duket for basarkonsert i regi av Finn-Erix. Mye tyder på at dette blir topp underholdning.  Superpopulærorkesteret er alkoholpolitisk korrekte nok til å advare om bivirkninger: ”For mykje Basarøl kan føre til ukontrollert vifting med årene.”

Lenker: Facebook-siden til Finn-Erix BasarkonsertHer finner du billetter til konserten.

 

Skriv en kommentar