Nytt Bryggeri: ODE Mikrobryggeri

Det kommer stdig til nye bryggerier. Her gir vi dere en liten innsikt i hva ODE Mikrobryggeri i Frogn holder på med.

Nytt Bryggeri: ODE Mikrobryggeri

ODE Mikrobryggeri er et nystartet bryggeri, som holder til i landlige omgivelser i Frogn kommune, mellom Drøbak og Nesoddtangen. De holder til i et leid lokale på 400 kvm, med rikelig med lys og egen kjøreport med rampe.

Hvem står bak bryggeriet?

Vi er to tidligere hjemmebryggere Olav Dvergsdal og Ole Dischler Enger, som bestemte oss i februar i år for å etablere eget bryggeri. Vi har brygget hver for oss noen år, før vi møttes over et glass øl for 11 år siden. Siden den gang har vi både brygget sammen og bygget våre bryggerianlegg selv. Det gjør vi også nå.

Når var oppstart?

Oppstart for selskapet skjedde i februar/mars i år, og søknad ble sendt 28 mars. Brevet med tilvirkningsbevilling kom i postkassen 25 august, og en måned etter brygget vi vår første batch, en Drøbak IPA.

Første brygg

Brygging av batch 1

Hvilket marked satser dere på?

Vi satser på både pub og restaurant, polet og butikk. Foreløpig er vi begrenset til puber og restauranter, men i løpet av januar 2015 skal vi være klare for butikkmarkedet. Vi holder for tiden på med en flaske tappelinje.

Hva er målet?

Vi har som mål å distribuere nasjonalt og satser derfor på å få flaskelinjen opp å stå raskt.

ODE_Pale_Ale_2Hva tenker dere om at det starter opp ett nytt bryggeri nesten hver måned?

Vi synes det er spennende at så mange starter opp og det er et tegn i tiden.

Har dere en klart definert profil?

Det mener vi ja. Vi brygger godt øl med mye smak og kraftig aromaprofil i de fleste typene og satser på å benytte de beste ingrediensene i tilstrekkelige mengder, for å skape en slik profil. Vi ønsker ikke å gå på kompromiss i noen retning.

Hva var det første ølet fra dere?

Vi har servert en IPA og en pale ale i lokale puber og restauranter en stund. Vi fortsetter med både Brown Ale og Stout. En pils på 4,7 ABV er også på trappene om ikke lenge.

Hva skal dere gjøre for å skille dere ut fra mengden?

Skape kraftige og gode øl som ikke går på kompromiss med manglende eller reduserte ingredienser. Kraftig og god smak som huskes, i god kombinasjon med mye aroma. Noen nye øltyper har vi også funnet frem til og flere typer vil vi utvikle for å skape noe nytt og spennende. Vi vil holde på den kvaliteten vi hadde som dedikerte hjemmebryggere, selv om vi er blitt kommersielle og brygger større volum.

ODE_glass_IPA_4Vil vi finne dere på noen av de mange ølfestivalene rundt i landet med det første?

Ja det vil dere, og den første er Whisky and Beer festival i Bergen i februar 2015.

Hvor stor er antatt produksjonsmengde det første hele år?

Målet er 100 000 liter første hele år, men kapasiteten er 250 000 liter som vi håper å nå innen ikke for lang tid.

Hvor store batcher produserer dere?

Vi produserer 1000 liters batcher for hver enkelt øltype. Alle våre øl er levende håndbryggede øl, som ikke er filtrert eller pasteurisert. Vi har et lokale med god plass til alt som vi i dag har av kar og tanker, og utvidelse av selve bryggeriet har vi også plass til. Vi har også god plass for eventer og samlinger.

 


ODE på Facebook finner du her.


 

Skriv en kommentar