Folksomt på Naked Kiss-lansering

Køen var lang for å komme inn på lanseringen av det nyeste samarbeidsbrygget mellom Nøgne Ø og Kissmeyer.

Folksomt på Naked Kiss-lansering

Det har vært mange lanseringer for Nøgne Ø denne høsten, og denne uken var ikke noe unntak. Tirsdag var det nok et øl som skulle lanseres. Denne gangen et samarbeidsøl med danske Kissmeyer.

Brygger Anders Kissmeyer hadde tatt turen fra Danmark for være med på lanseringen. Han kom til et fullsatt Verkstedet Bar i Oslo. Mellom 60 og 70 personer hadde tatt turen for å få med seg det nyeste ølet fra Nøgne Ø og Kissmeyer – Naked Kiss – en imperial porter brygget med solbærsaft.

Naked Kiss er det første samarbeidsbrygget mellom Kjetil Jikiun i Nøgne Ø og Anders Kissmeyer på ni år. Den gang jobbet Kissmeyer for Nørrebro Bryghus. Helt siden det første samarbeidsbrygget – et øl som fortsatt lever videre som Nøgne Ø Imperial Brown Ale – har Kissmeyer og Jikiun i ønsket å lage et nytt øl sammen. Etter å ha diskutert flere muligheter, endte de opp med en kraftfull porter brygget med solbær.

– Vi ønsket å bruke nordiske råvarer, forklarte Kissmeyer under lanseringen. Totalt ble det brukt 1.000 liter solbær i et brygg på til sammen 5.000 liter. Og bærene har satt sitt preg på sluttproduktet. – Ølet har et syrlig preg som kan forveksles med hva du får fra brett, men det er bærene som gir syrligheten, kommenterte Kissmeyer.

Medbrygger Jikiun skulle egentlig også vært med på lanseringen, men han hadde fått forlenget en reise til Russland og kunne derfor ikke stille. De mange fremmøtte fikk imidlertid med seg en Anders Kissmeyer i storform som hadde mange historier både om Naked Kiss, samarbeidet med Nøgne Ø og Kjetil Jikiun og filosofien bak hans eget bryggekonsept.

I tillegg til Naked Kiss, fikk de fremmøtte også smake på tre andre øl fra Kissmeyer. Det skulle egentlig blitt servert et fjerde øl, men skumproblemer medførte at planene ble endret. De tre ølene som ble servert, Granskuds Vild Øl, Æble Lager og 1914, ga deltakerne et godt innblikk i bryggestilen til Kissmeyer.

– Min stil er ganske annerledes enn den til for eksempel Mikkeller. Jeg lager ikke kreaftige humlebomber. Det er det andre som kan bedre enn meg. Jeg lager øl som er lett tilgjengelige, men som likevel har en fin kompeksitet, fortalte Kissmeyer.

Skriv en kommentar