Oppskriftene fra 7 Fjell

Har du vurdert å prøve å brygge en av 7 Fjells øl hjemme hos deg selv? Her har du oppskriftene fra Gahr Smith-Gahrsen samlet på et sted.

Oppskriftene fra 7 Fjell

Innholdsbeskrivelsene for diverse matvarer har vært et hyppig diskutert tema i media i 2014, både i forbindelse med innskjerping av regelverket og fordi en del matvareleverandører har praktisert de tidligere reglene temmelig slepphendt. De fleste norske bryggeriene har en grei innholdsfortegnelse. 7 Fjell har tatt det et stykke lenger og lagt alle oppskriftene tilgjengelig på nett. Det er imidlertid en liten hake her. Det finnes ikke noen innholdsfortegnelse og den eneste sikre måten å nå oppskriftene på er å skanne QR-koden bak på flaskene. For å gjøre det litt enklere for dem som ønsker å brygge etter en av oppskriftene, eller bare lurer på hvilken humletype som er brukt i et spesielt øl, har vi samlet linkene til oppskriftene her. Bildene fungerer som linker.

7 Sorter, Juleøl

7SORTER_Oppskrift_Bilde

Bellevue, American Pale Ale

7 Fjell BELLEVUE

Englafjell, Pale Ale

ENGLAFJELL_Oppskrift_Bilde

 Fløien, IPA

FLØIEN_Oppskrift_Bilde

Gamlehaugen, Old Ale

GAMLEHAUGEN_Oppskrift_Bilde

Høst, Saison Sombre

HOEST2_Oppskrift_Bilde

Kjuagutt, Amber Ale

KJUAGUTT_Oppskrift_Bilde

Kniksen, India Red Ale

7 Fjell KNIKSEN

Lyderhorn, Saison Noir

7 Fjell LYDEHORN

Magnus Barfot, Pale Ale

MAGNUS_BARFOT_Oppskrift_Bilde

Mon Plaisir, Pale Ale

MONPLAISIR_Oppskrift_Bilde

Rundemannen, Dry Stout

RUNDEMANEN_Oppskrift_Bilde

Sommer, Pale Ale

SOMMER_Oppskrift_Bilde

St. Niklaus, Juleøl

ST.NIKLAUS_Oppskrift_Bilde

Småtøs, American Blonde

SMATOS_Oppskrift_Bilde
Svartediket, Black IPA

SVARTEDIKET_Oppskrift_Bilde

Tippetue, Saison

TIPPETUE_Oppskrift_Bilde

Ulriken, DIPA

7 Fjell ULRIKEN

Una, Blonde

UNA_Oppskrift_Bilde

Vinter, American Strong Ale

VINTER_Oppskrift_Bilde

Walkendorff, Amber Ale

WALKENDORFF_Oppskrift_Bilde

Vis 4 kommentarer

  1. Fantastisk. Dette skal prøves!

    Legger merke til at mesketiden på flere av oppskriftene bare er 45 minutter. Er dette for å kompensere for tiden det tar å treffe de ulike meskestegene?

  2. Meskedtden er i realiteten lenger enn 45 minutter, siden tiden det tar å varme opp mellom stegene også må tas med i beregningen, ja. Men det er ikke snakk om kompensering. 20 minutter er i realiteten nok på de aktuelle meskestegene.

    Mvh. Gahr Smith-Gahrsen

  3. Hei.

    hvilken gjærtype brukes på 7 sorter juleale?

    1. Vi bruker US-05, men gjenbruker slurry i flere generasjoner. Du kan bruke US-05, WLP001 eller WY1056.

      Mvh. Gahr Smith-Gahrsen

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.