Lucky Jack uten filter

”Norge har utviklet seg, så nå er det på tide å tilby folket Lucky Jack slik den er ment å være,” sier Mike Murphy.

Lucky Jack uten filter

Lucky Jack er langt fra det frekkeste ølet som er å finne på markedet, men det er likevel et av de viktigste ølene som har kommet fra et norsk bryggeri i nyere tid. Det var det første ølet Mike Murphy brygget i Norge, og således innledet det en ny æra for Lervig Aktiebryggeri.

Tomlene opp

Like før jul postet bryggeriet et innlegg på Facebook-siden sin med oppfordringen: ”Like this if you think Lucky Jack should be unfiltered”. I skrivende stund har 439 personer hevet tommeltottene i været, og det er nå klart at ølet kommer på markedet i en ufiltrert versjon.

”Da jeg kom hit i 2010, valgte jeg å filtrere Lucky Jack, fordi nordmenn var på en annen planet når det gjaldt håndverksøl,” forteller Mike Murphy, bryggerimesteren ved Lervig. ”Lervig hadde heller aldri brygget denne typen øl tidligere. De solgte hovedsakelig lyse pilsnerøl, og siden folk gjerne drikker med øynene, ville jeg at Lucky Jack skulle være et klart og iøynefallende øl.”

Døråpner

Med skjegg og lue på: Mike Murphy kvalitetssikrer et av produktene til Lervig. (Foto: Skjalg Ekeland/ Den norske ølrevolusjonen)

Med skjegg og lue på: Mike Murphy kvalitetssikrer et av produktene til Lervig. (Foto: Skjalg Ekeland/ Den norske ølrevolusjonen)

Mike er en ambisiøs herremann, og han hadde ikke vært i Stavanger i mer enn en måned første gang han brygget Lucky Jack. Han hadde tankene klare om hva Lucky Jack skulle være: ”Det skulle være et øl som både ølnerdene og de som ville ha et alternativ til pilsen kunne like.”

Mange rogalendinger er blitt introduserte til en verden full av spennende smaker gjennom dette ølet. Mike kaller det selv en gateway to craft beer, og målet hans var ”å dytte folk forsiktig i riktig retning, i retning håndverksølet”.

”Jeg vil fortsatt at ølet skal være en døråpner, men Norge har utviklet seg, og den utviklingen skal vi være med på. Vi skal ikke stagnere.”

Tydeligere 

Lucky Jack er en lettdrikkelig øl av typen American Pale Ale med en markert humleprofil – citra, amarillo og chinook – i butikkstyrke. Jeg er glad i dette ølet. Det er lett å ta med seg, det koster ikke skjorten og det går fint an å drikke mer enn to glass uten å gå lei.

Mike Murphy er veldig fornøyd med det ufiltrerte resultatet. ”Jeg burde ha gjort dette for lenge siden,” sier han.

”Filtreringen går på bekostning av smak og lukt, i og med at en del av oljene fra humlen forsvinner i prosessen. Jeg er sikker på at publikum er klare for den ufiltrerte versjonen av Lucky Jack nå. Humlen vil bli tydeligere, og ølet vil holde seg lenger og ha en reinere humlesmak.”

Ølet blir tilgjengelig på boks og i flaske, og er allerede på vei til hyllene i en butikk nær deg.

“Vi endrer ikke logo eller utseende på flaskene eller boksene, men hvis best-før-datoen er i oktober eller seinere, så er det den ufiltrerte versjonen. Vi filtrerer ikke lenger Lucky Jack,» sier Mike.

Skriv en kommentar