Lindheim og 7 Fjell er verdens beste nykommere

Ifølge nettstedet Ratebeer stiller Lindheim Ølkompani og 7 Fjell Bryggeri i en egen klasse blant de over 3800 nye bryggeriene som ble startet i fjor.

Lindheim og 7 Fjell er verdens beste nykommere

I løpet av åtte dager i januar kårer Ratebeer det beste ølverden hadde å by på i 2014. Dette er et slags uoffisielt verdensmesterskap i øl. I dag la de ut listene over de ti beste nye bryggeriene fra fjoråret, og denne listen er særdeles hyggelig sett med norske øyne.

To av de ti beste nye bryggeriene er nemlig norske, en prestasjon som ifølge nettstedet gjør dem til en del av ”an extremely elite bunch of this freshman class”. At norske bryggerier rangers så høyt, er en enorm anerkjennelse. Vi tør påstå at konkurransen i det internasjonale ølmarkedet er mye høyere enn i langrennsløypene, og således er prestasjonene til de norske bryggeriene fullt på høyde med prestasjonene til både Petter Northug og Marit Bjørgen.

SKÅL! Gahr Smoth-Gahrsen og 7 Fjell Bryggeri høster internasjonal anerkjennelse. (Foto: Skjalg Ekeland/ Den norske ølrevolusjonen)

SKÅL! Gahr Smoth-Gahrsen og 7 Fjell Bryggeri høster internasjonal anerkjennelse. (Foto: Skjalg Ekeland/ Den norske ølrevolusjonen)

7 Fjell Bryggeri fra Bergen kaprer tiendeplassen, noe som begrunnes med at ølene som har truffet markedet er “solid and tasteful”. Nettstedet skriver også at de forventer mye fra dette bryggeriet i fremtiden.

«Utrolig morsomt!» sier Gahr Smith-Gahrsen.
«Og gratulerer til Lindheim også!»

Lindheim Ølkompani lander på femteplass, og Ratebeer beskriver telemarksbryggeriet som “the new star on the Norwegian beer scene, exploding out of nowhere”. Samarbeidsølene med blant andre Port Brewing og Lost Abbey fremheves, men Ratebeer skriver at bryggeriet også står støtt på egne bein.

Lindheim-Eivin-Eilertsen

Eivin Eilertsen på Lindheim Ølkompani smilier nok minst like bredt i dag som da Ølportalen var innom. Lit fatlagret til å feire med har han og.

Da Ingerborg Lindheim fikk høre nyheten kom hun med følgende utbrudd «Dette er bare helt sinnsykt kult. Oss to, bønder ut på landet får en sånn utmerkelse. Helt sprøtt. I disse dager da låven fylles med enda fler tønner og full satsing på spontangjæring i tønner er det gøy å vite at folk setter pris på det vi driver med.»

Ølportalen gratulerer!

Edge Brewing fra Barcelona, som Lindheim også har samarbeidet en del med, tar førsteplassen. Hele listen finner du her.

 

 

Skriv en kommentar