Flere ølsmakinger i Oslo

Det inviteres til smakinger av øl fra både Ægir og troikaen av nye Østfold-bryggerier – Nøisom, Ego Brygghus og Halden Mikrobryggeri – i Tigerstaden denne uken.

Flere ølsmakinger i Oslo

Tirsdag 27. januar kommer Evan Lewis fra Ægir til Oslo for å fortelle om ølene til bryggeriet og holde en smaking av ti utvalgte øl hos Dr. Jekyll’s. Smakingen inkluderer noen godbiter, noen nyheter og noen klassikere fra Flåm-bryggeriet. Tanken bak utvalget er også å vise bredden i smaksuttrykk og stilarter til bryggeriet. Det blir også et fokus på fatlagring. Blant ølene som skal smakes er Lynchburg Natt og Gævle. Sistnevnte er et samarbeidsprosjekt med det svenske whiskydestilleriet Mackmyra, hvor fat fra destilleriet er brukt til lagringen av ølet. Smakingen starter klokken 19 og vil koste 200 kroner. Det er påmelding til arrangementet ved å sende en e-post til whisky@jekylls.no.

Dagen etter – onsdag 28. januar – er det en ny smaking i hovedstaden. Verkstedet Bar inviterer til smaking med de tre nye Østfold-bryggeriene Nøisom, Ego Brygghus og Halden Mikrobryggeri. Hvert bryggeri tar med seg tre øl hver som de plukker ut etter eget ønske. Gustav Jørgensen, som blant annet er kjent for å ha skrevet boken «Skummende lidenskap – fem stabeiser og deres øl» om Haandbryggeriet, Nøgne Ø, Ægir, Kinn og Lervig, vil være konferansier for kvelden. Smakingen starter klokken 19 og vil koste 200 kroner.

Her er listen over øl som vil bli server på Dr. Jekyll’s:

 • Ægir Bøyla Blonde
 • Ægir Siw Witbier
 • Ægir IPA
 • Ægir Magni Trippel
 • Ægir Hirrokin India Peated Ale
 • Ægir Lærdøl Sour Cherry
 • Ægir Hirst og Mist Hefeweizen
 • Ægir Lynchburg Natt
 • Ægir/Mackmyra Gævle
 • Ægir Wasabi Saison

Her er listen over øl som vil bli servert på Verkstedet Bar:

Nøisom

 • Messy Rye Rug IPA (6,8%)
 • Svart IPA (6,8%)
 • Corvus Saison Stout (10,2%)

Ego Brygghus

 • Reign in Citra – Citra single hop pale ale
 • No Control – Batch #1
 • A Damn Fine Coffee IPA

Halden Mikrobryggeri

 • Nosias – saison (5,5%)
 • Hvetebolle
 • Halden IPA

Vis kommentar

 1. Synd at det er på Jekylls. Mindre hyggelig betjening skal man lete lenge etter.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.