Vellagret øl ble publikumsfavoritt

Ole Petter Ramsvatn stakk av med seieren for andre året på rad da Norbrygg kåret «Publikums Favoritt» i NM i hjemmebrygging i helgen.

Vellagret øl ble publikumsfavoritt

Ole Petter Ramsvatn kunne lørdag kveld nok en gang strekke hendene i været for å feire at hans øl var det mest populære blant 500 ølinteresserte på Norbryggs arrangement «Publikums Favoritt» i Kanonhallen i Oslo. Ramsvatn mottok prisen for sin Strong Ale XO. Seiersølet er et kraftig juleøl som har vært lagret på flaske i hele fem år.

– Dette viser at folk liker øl som er lagret lenge, sa en strålende fornøyd Ramsvatn til Ølportalen etter han hadde mottatt prisen til stor applaus fra publikum og felles hjemmebryggere. I fjor vant han med en julebokk som var lagret i tre år. Med suksessen fra fjoråret bestemte han seg i år for å grave enda dypere i øllageret.

– At det var Ramsvatn som vant også i år, viser at det ikke bare er tilfeldigheter knyttet til denne type konkurranser, Gustav Foseid i Norbrygg til Ølportalen. – For å vinne en slik konkurranse må du ha et øl som skiller seg ut. Hvis ditt øl bare er en av 20 andre India Pale Ales, så er det vanskelig å vinne. Det gjelder å ha et øl som folk husker når de skal stemme, forklarer han.

Vinnere av «Publikums Favoritt» 2015

Ole Petter Ramsvatn (t.v.) mottok prisen for «Publikums Favoritt» sammen med «kvalitetssikrer» Torgeir Menne.

Foseid er godt fornøyd med årets arrangement. Han kunne glede seg over god stemning og mange fremmøtte. Totalt var det solgt 500 billetter til arrangementet. Med bryggere og arrangører var over 700 mennesker samlet i Kanonhallen for årets største hjemmebryggerfest. Og det kunne vært flere på arrangementet hvis det ikke hadde vært for plassbegrensningene med lokalet. Billettene ble revet bort flere uker før arrangementet gikk av stabelen, og det var mange som ikke var tidsnok ute for å sikre seg plass. Det var også stor pågang av hjemmebryggere som ønsket å stille til konkurransen. Allerede i desember var listene fulltegnet.

I tillegg til å kåre det mest populære hjemmebrygget, var det som tidligere år også en konkurranse for beste stand. Og hjemmebryggerne hadde tatt seg flid i å lage artige og fantasifulle stands. Kristianiastudentene hadde bygget opp et belgisk kloster for sin stand. Hjemmebryggerne i Oslo Amatørbryggelaug hadde på sin side bygget opp en britisk inspirert pub The Porter Inn. Men de som stakk av med seieren – og et gavekort på 10.000 kroner fra Bryggeland – var hjemmebryggerne i Gunnerside Brewery. Med en stand inspirert av tungtvannsfabrikken på Rjukan vant de for et «gjennomført og tidsaktuelt» konsept.

Under arrangementet ble også prisene for årets øl delt ut. Kinn Kveldsbris vant prisen for Årets Nykommer, mens Ringnes Julebokk mottok Publikumsprisen.

Kåringen av «Publikums Favoritt» er den første delen av NM i hjemmebrygging. Den store konkurransen med kåring av Norges beste hjemmebrygger, vil gå av stabelen i april. I år er arrangementet lagt til Hansa Bryggerier i Bergen.

Plassering Deltager Ølnavn Antall stemmer
1 Ole Petter Ramsvatn Godt øl 113
2 Ivar Espedal Porter 78
3 Petter Fornes Funky Town 67
4 Kristianiastudentene Orvallian 65
5 Jostein Sæthre SKUMberry 58
6 Kenneth S. Laget Friskus 55
7 Nils Johan Nes Tripel 54
8 Victor Rosenvinge Granitt IPA 51
9 Brewmance Full Nelson DIPA 48
10 Trond Hareide Amerikansk IPA 47
Stenhoggær Nano Brew

Tore Lervik (f.v.), Morten Richardsen, Ståle Bjørnstad og Viktor Rosenvinge i Stenhoggær Nano Brew med sin stand.

The Porter Inn

Ken Robin Ruud (f.v.), Astrid Bruun Arnesen og Evind Eliasen i Oslo Amatørbryggelaug serverte porter fra sin stand «The Porter Inn»

Vis kommentar

  1. Superbra av Ole Petter Ramsvatn. 2 år på rad har han tatt NM tittelen i ølbrygging hos publikum.Jeg er kry på han sine vegne.Jeg har jo laget mikrobryggeriene til han.Jippi,og gratulere så mye med NM tittelen.hilsen Ole Gunvald Heen,på Nedenes.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.