Nå blir det bråk igjen

– Hvis det er noen bryggerier som mener at det har baller nok, må de gjerne ta kontakt, sier Hans Tryggvason.

Nå blir det bråk igjen

Så er det endelig klart. Håndverkerstuene gjentar fjorårssuksessen Bryggeribråk, men åpner for at bryggerier utenfor Norge også kan delta denne gangen. ”Kampen om Norden” kaller de konseptet, og vi kan sannsynligvis glede oss til mange heftige, brutale og saftige bataljer i løpet av året.

– Det blir nok flest bryggerier fra Norge, men sluggere som To øl fra Danmark og Gotlands Bryggeri fra Sverige har allerede sagt at dette er noe de er interesserte i å være med på, forteller daglig leder ved Håndverkstuene, Hans Tryggvason.

Tøffere kamp

Endelige datoer er ennå ikke satt, men de første kampene vil bli satt opp på vårparten. Konseptet vil være det samme, bryggeriene må sette egne øl til tre ulike retter, men enkelte nyvinninger blir det likevel. Blant annet vil intervjuer med de ulike bryggeriene bli lagt ut som podkaster i forkant av arrangementene.

– Jeg regner også med at nivået blir høyere, sier Tryggvason. – I fjor visste ikke bryggeriene helt hva de gikk til, men i år regner jeg med at alle forbereder seg grundigere. De som tok lett på det i fjor, røk raskt ut. Det blir sikkert lettere å få bryggeriene med i år, ettersom de vet hva Bryggeribråk går ut på.

Et godt øl er ikke nødvendigvis et godt øl til hvilken som helst matrett, og det er dette som er den virkelige utfordringen for bryggeriene. Tryggvason brenner for at folk skal våge mer, at de skal utforske mulighetene som finnes når det kommer til å kombinere øl og mat. At nordmenn har tatt store steg i forhold til utvalget av øl, betyr ikke at de også er blitt flinke til å leke seg med mat og øl.

Austmann vil ha revansje

Austmann og Ringnes i semifinale i Bryggeribråk

Thomas Sjue og Austmann røk ut i seminalen mot Sigrid Strætkvern og Ringnes under fjprårets Bryggeribråk. Nå vil Austmann ha revansje.

I fjor deltok åtte norske bryggerier, og det vil minst være like mange med i år. Tryggvason utelukker ikke at antallet blir høyere. Konseptet har høstet mange godord, og det finnes utenlandske serveringssteder som snuser på mulighetene for å gjøre noe lignende i sine land.

– Austmann har allerede gitt beskjed om at de vil være med. De vil ha revansje for det forsmedelige nederlaget de led under fjorårets semifinale mot Ringnes, sier Tryggvason.

Det var Ringnes som gikk av med seieren i verdenshistoriens første Bryggeribråk, og premien var at Kinn Bryggeri – den tapende finalisten – måtte brygge et øl til ære for vinneren. Kinn kalte passende nok ølet for Pryl.

– Det ølet er et fabelaktig matøl, og er på mange måter som en gave å regne til alle som var med, sier Tryggvason, og kommer med en oppfordring:

– Hvis det er noen bryggerier som har baller nok, og som de tror de har noe i dette selskapet å gjøre, må de gjerne ta kontakt, avslutter Tryggvason

Påmeldingsfristen er 2. mars. Kontaktinfo finner du på hjemmesidene til Bryggeribråk.

Skriv en kommentar