Ølbøker på Mammutsalg

Ølinteresserte kan gjøre et kupp eller to på årets Mammut-salg.

Ølbøker på Mammutsalg

De siste årene har det kommet en rekke bøker om øl og ølbrygging på norsk. Før jul i fjor var flere bøker på bokhandlernes topplister, og det kom en rekke nyutgivelser, inkludert en bok om øl fra Litauen. Ikke uventet har nå også flere bøker om øl havnet på det årlige Mammutsalget til norske bokforhandlere.

En av bøkene som nå er på Mammutsalg er Ølbrygging fra Hånd til Munn av forfatter Thomas Horne og fotograf Colin Eick. Under salget er prisen halvert til 199 kroner. I boken presenteres hovedtypene av øl og det gis en gjennomgang av prosessen med å brygge øl hjemme. Boken forteller noen av hemmelighetene til kjente norske håndverksbryggerier som Nøgne Ø, Ægir, Lervig og Kinn. Forfatterne har også tatt turen innom Crow Bar og Maaemo i Oslo og en håndfull hjemmebryggere. Boka inneholder totalt 72 oppskrifter på øl fra norske bryggerier.

Også hjemmebryggerboken til Gustav Foseid, Håndbok i Ølbrygging, er med på årets Mammutsalg. Boken er satt ned fra 299 kroner til 99 kroner under salget. I boken gir Foseid, som ble norgesmester i klassen lys ale i NM i hjemmebrygging i 2011, en grundig innføring i hjemmebryggerkusten om alt fra hvilke råvarer du kan bruke til hvilket utstyr du trenger for å komme i gang. Boken inneholder grunnoppskrifter på en rekke ulike typer ølsorter og gir også råd om hvordan du kan lykkes i hjemmebryggerkonkurranser.

I tillegg til disse, har Ark Mammutsalg på Den nye store Ølboka. Boken er satt ned hele 300 kroner fra 449 til 149 kroner. Ølboka tar opp arven fra den populære ølguiden til nå avdøde Michael Jackson. Boken er skrevet av Tim Webb og Stephen Beaumont og tar for seg ølstiler og ølkultur i hele verden.

Årets Mammutsalg varer frem til 28. februar.

Skriv en kommentar