Tv2 tester mikrobryggeriøl

Tv2 har startet en programserie de kaller Matkontrollen, som skal undersøke smak, hygiene og kvalitet på mat i Norge. Torsdagens episode handler om mikrobryggeriøl, og starter kl. 20. Seks norske mikrobryggerier konkurrerer mot hverandre i klassene Hvete/Weiss, IPA og Porter/Stout.

Tv2 tester mikrobryggeriøl

Tv-opptak

Å lage et tv-program om testing av øl er tricky, og mitt inntrykk er at de har jobbet mye for å få til et konsept – ulike former for «folkejury» med hjemmebryggere til fagfolk har blitt vurdert, og de endte med at ølene ble blindtestet av Jørn Idar Almås Kvig, Ingrid Elisabeth Skistad og undertegnede. Tekstdelen av det er nå ute på tv2.no.

For å få til et faglig bra konsept har Tv2-redaksjonen samarbeidet med Smakselv (som nok ser fram til å få en del gratisreklame), og det blir spennende å se hvordan det endelige resultatet blir – det er nok mye «gru-gleding» i juryen. «Sa jeg noe dumt?» «Siklet jeg da jeg spyttet i bøtta?», «Hvor mye ‘Eeeøøhh’ kom jeg med da reporteren sa ‘hva synes du om dette?'».

Det faglige innholdet tror jeg er bra, og det blir spennende å se om de får fram det vi i dommerpanelet kom fram til. Vi var veldig samstemte på hvilke øl vi ikke likte, men de vi hadde som favoritter varierte. Det hele handler om smak og hva man liker, slik at skal man finne favorittølet sitt må man ikke høre på oss i juryen, men heller prøve ølet selv.

Det er jo litt uvant med «Nå kjører vi reaksjoner! Hva tenker du når du hører at bryggeri XX har laget dette ølet?» og så få et kamera i trynet. Eøøøhhh. Jeg sa vel forhåpentligvis ikke for mye dumt. Vi får se.

Kjør reaksjoner!

(selv om jeg ser at jeg plutselig har blitt utropt til leder av Norbrygg ifølge nettutgaven. Det er det Jens Davidsen som er, jeg har bedt de om å endre på det.)

Programmet sendes i dag, torsdag 19.02, kl. 20:00 

 

 

Vis 4 kommentarer

  1. Fin reportasje, men kan noen si meg navnet på han som har skrevet ølboka «Jørn Almås Kvig»?

  2. Bare et tips; Vennligst ikke skriv «ølene». Ingenting som heter det. Det heter øl eller alt øl uansett hvor mye eller mange flasker det er 😉

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.