Jobb: Maskintemmer er ønsket

Jobb: Maskintemmer er ønsket

I en krok, i et bryggeri, i en by vest i et lite land, langt opp mot nord på kloden, står det en innfløkt maskin. Deler snurrer rundt, det kommer lyder av typen kssssrha, pssssssst og liiiiiiiiiiiih. Noe går inn i den ene enden, noe kommer til på midten, og noe annet kommer ut i andre enden. De som jobber i lokalet er rett og slett lit skeptisk til hele greiene. Derfor har sjefen bestemt at det er på tide å få tak i en egen maskintemmer, og den skjeggete gjengen som kaller seg bryggere og selgere er vel fornøyd med det. De innbiller seg visstnok at de da skal få bedre tid til å øve på bass, banjo og bongo-trommer.

En som søker jobben som  maskintemmer bør helst ha temmet en og annen magisk elektromekanisk maskin før, eller i alle fall kost litt med en som allerede er temmet. Den rette personen vil få ansvar for at kssssrha ikke blir skssssraaah, pssssssst ikke blir ptptpst og liiiiiiiiiiiih ikke blir klikk. Selvsagt hører det med å passe på at de rette tingene går inn og kommer ut. For å gjøre ansvar og fallhøyde stor nok, vil ansvar for alt som går inn i maskin og det som kommer ut også tilfalle maskintemmeren.

En typisk arbeidsdag blir da: Vekke maskinen, gi maskinen både tørrfor og drikke, behandle det som så kommer ut av maskinen, pakke ned det som kommer ut, vaske etter servering og vaske annet som maskinen måtte ha skitnet til. Fritid kan forekomme.

Dette kunne nok vært skrevet på en annen måte, og det har noen andre gjort her.

Skriv en kommentar