Kenneth Sørensen gir seg hos Cafè Sara

I forrige uke sluttet Kenneth Sørensen som daglig leder hos Cafè Sara, et av de fremste ølstedene i Oslo. Vi tok en prat med han for å høre hva han skal bedrive tiden sin med nå, og hva han har opplevd disse årene hos Cafe Sara.

Kenneth Sørensen gir seg hos Cafè Sara

Hva fikk deg til å slutte på Cafe Sara, nå som dere både arrangerer prøvesmakinger av øl og er blitt kjent for å være en bar med spennende ølutvalg?

Det ligger ikke noe dramatikk i dette, kun et ønske om kombinere familieliv og arbeide på en mer harmonisk måte. Det blir fort mange sene kvelder og helgejobbing i utelivsbransjen, så en slik jobb har ofte en holdbarhetsdato. Det er synd, for det er en flott og dedikert gjeng som jobber der, både ledelsen og de ansatte. Men blir savnet av de ansatte og godt øl for stort, bor jeg heldigvis ikke så langt unna.

-Hva savner du i Oslo som vi ølnerder kunne glede oss over?

En skikkelig ølhall! Jeg har lenge sett for meg at Østbanehallen kunne vært et slikt sted, men den lokasjonen er nok for sentral og har i mange år dessverre båret preg av det. Men det fins da fortsatt mang en industrihall igjen i Oslo, så det er fortsatt håp. Ellers må man jo kunne håpe på en spennende ølfestival, ala Haandbryggeriets ølfestival i Drammen, snart vil finne sted i Oslo også. De ølfestivalene som fins i Oslo per i dag blir litt små eller litt halvveis… The best is yet to come!

-Hva har dere fokusert på i disse to årene for å bli et ledende utested på håndverksøl i Oslo?

Kenneth Sørensen

Kenneth Sørensen Dagfinn Hobæk

Cafe Sara har i mange år vært en bydelspub med mange studenter, så utvalg og prising har vært deretter.  Og det var et behov for å velge en retning. Det kunne være whisky, absint, øl eller hva som helst egentlig. Cafe Sara, et tradisjonsrikt og folkekjært utested med 25 års historie, er ikke et sted man kan tillate seg å snu opp-ned på. Så da Cafe Sara allerede var i gang med å satse på øl når jeg startet, sa jeg ikke nei. Nøkkelen til suksessen lå i mentalitetskifte som gradvis fant sted, ved å fokusere mindre på pris og mer på smak og opplevelse. Gradvis økte antallet tappetårn og utvalget vokste også når det kom til flaskeøl. Dette samt ølarrangementene vi har hatt på Verkstedet har ført til at vi knyttet sterke bånd til mange ølinteresserte i Oslo.

Murat og jeg har mang en gang snakket om vårt ønske om å fremme norske bryggerier. Hvordan dette igjen skal gjennomsyre vårt ølutvalg, vår kommunikasjon utad og valg av bryggerier vi har hatt prøvesmakinger og lanseringer med. Dette sammen med ekstra fokus på nystartede bryggerier og ølnyheter.

Og så man må jo aldri glemme at det alltid handler om mennesker, og jeg har alltid likt å tenke at de jeg treffer på skal behandles som gjester i min egen stue. Selv verdens beste øl smaker ikke all verden om man opplever dårlig service.

-Noen siste ord mens du tenker tilbake på de to årene som nå er bak deg?

Først og fremst vil jeg takke Murat for samarbeidet. Vi har begge blitt kjent med en masse nydelige mennesker i denne prosessen og det har vært en dannelsesreise for oss begge. Han har lært meg veldig mye om øl, og vi har hatt mye moro sammen. Tror ikke det er så mange som vet hvor dedikert han over tid har blitt på å tilby gjestene på Sara nytt og spennende øl, og hvor mye tid dette faktisk krever. Det vil jeg gi han honnør for. Det er en evig prosess å stadig prøve å forbedre utvalget, så det er viktig å lene seg tilbake av og til, være fornøyd med utvalget som det er også. Ikke glem det, Murat! Og til de på kjøkkenet, servitørene og bartenderne, dere er noen helter. Det er litt av en toppidrettsprestasjon dere nedlegger helg etter helg.

-Hva er drømmejobben nå som du skal slutte på Cafe Sara?

Jeg har nok blitt bitt av håndverksøl-basillen etter 2 år på Cafe Sara, så å jobbe for et av håndverksbryggeriene i dette kongeriket hadde vært moro. Kanskje med salg opp imot HoReCa, for eksempel? Håper også at jeg kan fortsette å arrangere prøvesmakinger for norske bryggerier, bistå med gjennomføring, markedsføring og kommunikasjon både for Cafe Sara og eventuelt andre aktører som konsulent. Men før det har jeg faktisk tenkt å unne meg et par uker uten jobb som skal vies til venner og familie.

Ølportalen ønsker Kenneth lykke til videre, og så håper vi å se han i en annen rolle i bransjen om ikke så alt for lenge.

Skriv en kommentar