Et øl for kvinnedagen

I år er det 100 år siden kvinnedagen første gang ble feiret i Norge. Det mente Ægir Bryggeri og Færder Mikrobryggeri måtte markeres.

Et øl for kvinnedagen

I fjor ble det holdt en samling i Bergen med temaet «Kvinner og øl». Hege Ramseng fra Bryggeriforeningen snakket som vanlig flammende om den nevnte kombinasjonen og Aud Melås (Ægir Bryggeri) og Tone Krüger (Færder Mikrobryggeri) begynte å spinne videre på temaet. De kom frem til at et eget 8. mars øl burde være på sin plass, spesielt ettersom det i 2015 er 100 år siden den første kvinnedagen ble arrangert i Norge. Dette skjedde i Oslo, med den russiske feministen Aleksandra Kollontaj.

Tidligere i år tok Tone Krüger turen til Flåm og brygget en blonde sammen med Elisabeth Healy, Anna Vinoli og Aud Melås. Ølet har fått navnet «Embla Basil Blonde». Et ikke helt tilfeldig navn, ettersom Embla var den første kvinnen på jord etter norrøn mytologi. Dermed er både kvinnene og Ægirs navneinspirasjon ivaretatt.

Ølet er nå tilgjengelig på en del serveringssteder rundt i landet.

På Verkstedet Bar i Oslo, holdes det på kvinnedagen (8. mars om noen var i tvil), mellom 17:30 og 20:30, et lukket arrangement der de inviterte får anledning til å møte kvinnene bak ølet og selvsagt smake på det. Freddy Dahl (Junipher Greene, Chipahua m.m.) spiller og synger.

Vis kommentar

  1. Alexandra Kollontaj var for øvrig adelsdame, sentral i den russiske revolusjon og Sovjetunionens første ambassadør til Norge. En bemerkelsesverdig kvinne.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.