Minifestival for godt øl i Førde

Det spirer og gror i Øl-Norge. Denne helgen har Førde og Omland Ølklubb sin ilddåp med minifestival.

Minifestival for godt øl i Førde

Kommende helg, 13.- og 14.mars, arrangerer den nyetablerte Førde og Omland Ølklubb sin første minifestival for godt øl. Det blir både ølkveld med Gahr og egen damekveld. Klubben er lokallag av Norbrygg og har som mål å skape arrangment, kurs, konkurranser og sosiale aktiviteter som handler om godt øl.

Bryggekurs og ølkvelder

-Vi har alt fungert som klubb ett lite år og har hatt spennende ølkvelder med besøk fra både Kinn, Ægir og Nøgne Ø. Vi har vert på bryggekurs hos Espen Lothe i Kinn Bryggeri, og vi har arrangert smakekvelder for de som lager sitt eget øl i Førde, forteller Stian Sjursen Takle, som er leder i klubben.

Årsmøte og Ølkveld med Gahr

Nå lager de altså sin egen minifestival for godt øl. Festivalen starter fredag med årsmøte i klubben på Scandic Sunnfjord Hotell. Deretter kommer en av nestorene innen hjemmebrygging her i landet, Gahr Smith-Gahrsen, på besøk. Han skal fortelle hemmeligheten bak å lykkes med sitt eget øl, men selvfølgelig også om sin egen historie og hvordan han nå er med på å bygge opp 7 Fjell i Bergen. Kvelden blir kombinert med smaking av både øl og passende tapas fra kjøkkenet.

Smakekveld for damer

På lørdag er det damenes kveld i Førde. Da arrangerer ølklubben en egen smakekveld der damene blir guidet gjennom syv ulike øltyper, sammen med tilpasset mat. Maten kommer fra den annerkjente kokken Christen Eide, og er spesialsydd til akkurat denne kvelden. Flere av rettene har også øl som ingrediens. Det er ølkelner Geir Holmen fra Balsnes Gardshotell på Nordfjordeid som skal lede damene gjennom et hav av spennende smaker, samt gi dem innføring i hvordan smake på øl, hvordan sette øl til mat og hvordan en kan lage sitt eget øl i eget hjem. Dette arrangementet blir gjennomført med støtte fra Norbrygg.

Unni03

Unni Irmelin Kvam (Foto: Smak Selv)

Bryggekurs for damer i april

Den nye ølklubben har flere planer utover våren. Allerede 11. april arrangerer de ett nytt arrangement for damene. Da blir det nemlig bryggekurs for damer med Unni Irmelin Kvam fra Smak Selv. Her har de nå åpnet for påmelding.

– Vi er veldig spente på mottakelsen på dette tilbudet, men tror at dette kurset kommer til å bli en opplevelse for de damene som blir med. Unni er jo kanskje Norges beste kvinnelige hjemmebrygger. Det er fantastisk at hun kommer til Førde for å holde kurs, sier Stian Sjursen Takle. Samme kveld arrangerer Unni mat og ølkveld på restauranten Pikant i Førde. Seinere i vår blir det også usmak-kurs i Førde. Klubben jobber også med planer om et eget fylkesmesterskap i september.

Skriv en kommentar