Årets mat og drikkeprodusent 2015: Hansa Borg Bryggerier

Årets mat og drikkeprodusent 2015: Hansa Borg Bryggerier

NHO Mat og Drikke

17. mars 2015 slo NHO Mat og Drikke og NHO Mat og Landbruk seg sammen. Den nye landsforeningen representerer ca. 1400 virksomheter med 40 000 årsverk og er 6. største landsforeningen i NHO-fellesskapet. Tidligere direktør i NHO Mat og Landbruk, Gaute Lenvik, er konstituert som adm. direktør.

Hansa Borg Bryggerier, Maarud AS og Mondelez Norge var årets nominerte til prisen Årets Mat og Drikkeprodusent. Mandag 17. mars ble vinneren offentliggjort, på NHO Mat og Drikkes temadag.  Det ble som overskriften forteller Hansa Borg Bryggerier. Prisen ble overrakt av Sylvi Listhaug og mottatt av hovedtilitsvalgt Tor Bjørnar Nislen og administrerende direktør Lars A. Midtgaard.

Juryens begrunnelse:

«Hansa Borg Bryggerier AS består av tre bryggerier som alle ble startet rundt 1850, samt Olden Brevatn som ble ervervet i 2006. Bryggeriet er norsk, familieeid og den nest største bryggeri- og drikkevareaktøren i Norge. Bedriften har totalt ca. 500 ansatte.

Bedriftens kjernevirksomhet er ølbrygging.

Bryggeriene i konsernet har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet og dette setter sitt preg både på selskapet og kulturen.

Hansa Borg Bryggerier AS har de senere årene arbeidet bevisst med innovasjon og produktutvikling. Dette har blant annet resultert i lansering av en ny type spesialøl som har bidratt til å styrke merkevarene, lønnsom kategorivekst og økte markedsandeler.

Samarbeidet mellom ledelse og ansatte er godt og preget av respekt og god dialog.

Bedriften har en høy andel fagarbeidere innenfor kjernevirksomheten og arbeider kontinuerlig med å øke de ansattes kompetanse.

Hansa Borg Bryggerier arbeider kontinuerlig med miljø og i 2013 oppnådde selskapet en gjenvinningsprosent på 97 av avfall og biprodukter.

Bedriften hadde i 2013 en omsetning på 2 728 000 000 kroner og et årsresultat på 128 000 000 kroner.»

Ølportalen gratulerer prisvinneren.

Skriv en kommentar