Sprudlende sake fra Nøgne Ø lansert

Vårsolen smilte over Oslo da Nøgne Ø lanserte sin sprudlende sake onsdag ettermiddag.

Sprudlende sake fra Nøgne Ø lansert

Det var folksomt på Izakaya ved St. Olavs plass i Oslo da Nøgne Ø lanserte sin siste sake; Sparling Sake onsdag ettermiddag. Markedsansvarlig Tom Young var fornøyd med oppmøtet til sakelanseringen. Mellom 70 og 80 personer var innom mens Ølportalen var tilstede, og det kom stadig nye til.

Sammen med sakebrygger Brock Bennet og Shochu Sommeliere Kaori Ishii, serverte Young Sparkling Sake fra fat til de mange fremmøtte. De tok seg også tid til å fortelle om saken og Nøgne Øs satsing på sake. Sparkling Sake er brygget etter den eldgamle Yamahai-metoden med 100 prosent Ginpu-ris fra Hokkaido i Japan. Saken er spontangjæret, og som navnet tilsier er det en musserende sake. Den går inn i rekken som det fjerde sakebrygget fra Nøgne Ø, hvor de øvrige sakene fra Grimstad er Junmai, Junmai Ginjo og Yamahi Motoshibori.

Sparkling Sake vil bli å finne på flere restauranter og barer rundt forbi i Norge. Young håper på en større distribusjon av saken enn det som har vært tilfellet til nå. – Vi håper å få spredd Sparkling Sake mer og at flere vil ta den inn. Vi har blant annet tappet Sparkling Sake på keg slik at folk skal kunne kjøpe et glass for å prøve i stedet for å kjøpe en hel flaske, forteller Young til Ølportalen, vel vitende om at sake er noe mindre kjent i Norge enn IPA og stout. For de som vil ha en flaske eller to klar i kjøleskapet, vil det bli gode muligheter for det. Sparkling Sake vil komme i bestillingsutvalget til Vinmonopolet i maislippet.

De som skulle frykte for at Nøgne Ø har glemt ølbryggingen med sin sakesatsing, trenger ikke å frykte. Det vil komme flere nyheter fra Grimstad-bryggeriet i de kommende månedene, og det vil da være øl som vil stå i fokus. Bryggeriet jobber blant annet videre med sin fatserie, og neste lansering ligger an til å bli Saison Resérve. Dette er en rødvisfatlagret versjon av den kjente saisonen fra Nøgne Ø.

Skriv en kommentar