Haand og Aass har brygget Jens & Terje

Haand og Aass har brygget Jens & Terje

De to drammensbryggeriene Aass og Haandbryggeriet har begravd stridsøksa i masken og brygget øl sammen for første gang.

Det var Drammes Tidende som 13. mars skrev om samarbeidsbrygget, og Ølportalen har snakket med Ole Richard Lund i Haandbryggeriet som blant annet kan melde at ølet nå har fått navn.

– Navnet er Jens & Terje, skriver Lund i en e-post.

Ikke det mest kreative navnet, men et navn som spiller på de to bryggerne, Terje Aass fra Aass bryggeri og Jens Maudal fra Haandbryggeriet. Og antagelig et navn som også spiller på Haandbryggeriets samarbeidsbrygg med De Molen Menno & Jens. Har vi en tradisjon på gang?

– Samarbeidsbrygget Aass/Haand er en pilsner, ufiltrert og upasteurisert, med noble tyske humler, samt en liten dash amerikanske, forklarer Lund.

Ølet ble brygget 12. mars på Aass’ 1000 liters mikrobryggeri, og kommer kun på keg. Det ble prøvesmakt fredag 10. april og funnet godkjent for øltørste ganer.

Tilgjengelig på Haandfestivalen

– Det er enda uvisst når ølet skal lanseres, men det vil bli solgt på Aass sin pub, samt på Haandfestivalen 29.-30. mai, kan Ole Richard Lund fortelle. Det er dermed ikke så altfor lenge til ølentusiaster kan nyte den spennende samarbeidspilsen. Også utvalgte ølsteder vil få noen fat av det limiterte ølet.

Etiketten er foreløpig ikke klar, men Ølportalen gjetter på at den vil inneholde tegnede versjoner (karikaturer?) av Jens Maudal og Terje Aass. Dette er derimot tatt ut av løse luften, så ingenting er sikkert.

Om det blir flere samarbeidsbrygg mellom Aass og Haandbryggeriet vil tiden vise, men det virker som om historiens første samarbeidsbrygg har gitt mersmak, så vi kan jo krysse fingrene for at tradisjonsrike Aass og nyskapende Haandbryggeriet gjør flere og enda mer spennende ting sammen i fremtiden.

Saken i Drammes Tidene kan leses her.

Vis kommentar

  1. Hyggelig å lese, så får vi håpe at Drammen ølets venner er like åpne for øl som ikke kommer fra Aass.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.