BD57

Grünerløkka har allerede et godt utvalg av barer, kafeer og restauranter. De som står bak BD 57 er imidlertid overbevist om at det er plass til en ny bar med hovedfokus på håndbrygget øl.

BD57

I Markveien 57 på Grünerløkka i Oslo jobbes det for tiden hardt for å ferdigstille en ny bar. Det snekres, mures og males og annet som hører oppussing til. Designet er rustikk og enkelt og om ikke lenge skal deler av et gammelt britisk gym-gulv på plass på en vegg. Det vil også bli utsmykning av lokale gatekunstnere. Løsningen for dette jobbes frem sammen med Craig Fisher, som blant annet har gjort en del tilsvarende arbeid for bryggeri og barer i Storbritannia.

Når BD57 åpner skal den servere øl fra 20 kraner og ha et anstendig utvalg av flaskeøl. 10 av kranene vil vanligvis gi øl fra BrewDog i Skottland. De andre 10 vil gi et variert og skiftende utvalg av håndbrygget øl fra inn og utland. Cask vil være hovedleverandør og vi får opplyst at det vil være et fokus både på øl fra de nordiske landene og på enkeltprodukter som en ikke finner så mange steder rundtomkring. Det vil bli servert enkel, men solid, pubmat som folket bak mener passer godt til øl.

Lokalene er over to plan, med ca. 250 kvm på gateplan (inkl. lager og kjøkken) og 100 kvm i underetasjen. En underetasje som er tenkt brukt til smakinger, paring av øl og mat og lignende. I tillegg til at den er tiltenkt til vanlig servering når det ikke er planlagt arrangementer. Lokalene har ca. 110 sitteplasser og kan totalt ta ca. 250 gjester.

BD57 vil bli drevet av Jan Thomas Nybak. Han kommer fra Moss og har utdannelse innen matindustri. Han var en kort stund innom som lærling på Moss Bryggeri, og har senere blant annet jobbet som ølvert på Ringnes Ølsenter og vært daglig leder på UNA i Bergen. Med seg har han sin samboer Maya Borrevik. Hun er født i Bergen og oppvokst der og delvis i Tyskland. Den tyske forbindelsen gjorde at hun tidlig fikk øynene opp for at øl var noe mer enn den lokale pilsen.

Dørene er planlagt åpnet medio mai og folkene bak melder om at de har fått mye gode søknader fra folk som kan mer om øl enn den jevne bar-springer. Den første tiden vil vi kunne finne britiske gjestearbeidere bak disken. Disse er hentet inn fra Storbritannia med erfaring fra barer med tilsvarende oppsett der og kan bli værende inntil 3 måneder. Med seg på lasset har de noen fat med øl som det hevdes skal være vanskelig å få tak i. Ettersom BrewDog er såpass sterkt representert er det forventet at folk fra ledelsen der vil være til stede på åpningsdagen.

 

Vis 9 kommentarer

 1. Dette høres lovende ut. Jeg tror absolutt det er plass til flere utesteder som rendyrker ølkulturen i denne delen av Oslo. Det gjelder bare å levere et konsept som oppfattes som spennende både av ølsnobber, Løkka-hipstere og «vanlige» utelivsbrukere. Crowbar i Torggata er et levende bevis på at dette går an.

 2. Noen mulighet for at dette stedet vil servere ekte cask ale?

 3. Markveien 57… Du blir skuffet om du drar til Markeveien og forventer duggfrisk øl..

  1. Takk, den er nå rettet.
   Og vi må legge til at MarkEveien ikke er på Grünerløkka, som er spesifisert der skrivefeilen var.

 4. Dette er tydeligvis ikke en BrewDog-bar. (nudge nudge wink wink)

 5. Nå er vi i medio Mai…. noen nyheter angående åpningsdato?

  1. Litt ut i juni var det siste jeg hørte.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.