Brooklyn ny partner i E.C. Dahls

Brooklyn Brewery går inn som medeier i det nye ølsenteret på Lademoen i Trondheim.

Brooklyn ny partner i E.C. Dahls

Carlsberg besluttet i november 2014 å investere 110 millioner kroner i et helt nytt bryggeri og ølsenter i Trondheim. Senteret skal huse mikrobryggeri, bryggeripub, restaurant, besøkssenter og konferansefasiliteter. Amerikanske Brooklyn Brewery går inn på eiersiden på det nye ølsenteret til E.C. Dalhs. Nyheten ble sluppet på en pressekonferanse tidligere i dag. Våre kilder opplyser at Brooklyns andel blir på 40%.

– At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck i en pressemelding fra selskapet. E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Carlsberg og Brooklyn. For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri.

Dahls Brooklyn 01

Garrett Oliver har gjestet Norge, og brygget flere øl blant annet i samarbeid med Ringnes, flere ganger. Han ser nå frem til å bidra til det nye bryggeriet og ølsenteret i Trondheim. – Med utgangspunkt i den unike bryggeritradisjonen til Dahls, skal vi sørge for at nye, spennende spesialølsorter kommer ut av portene til E.C. Dahls Bryggeri. Det er allerede blitt etablert en fantastisk arena for øl i Norge, og vi ser virkelig frem til å ta del i den videre utviklingen, sier Oliver.

Ølsenteret i Trondheim åpner dørene på sensommeren 2016.

Skriv en kommentar