Vienna Lager og Appelsin-Lager fra Hansa

Vienna Lager og Appelsin-Lager fra Hansa

Hans kommer med 2 nye øl denne våren. De ble begge tilgjengelige fra 1 mai.

Vienna_Lager 0,5L_SHansa Spesial Vienna Lager

Denne er som navnet tilsier en vienna lager. En øltype oppkalt etter byen Wien og med tradisjoner tilbake til 1841. Hansas variant beskrives som frisk og smaksrik, med medium fylde og fin maltsødme. Den kopperrøde fargen får den fra vienna malten som er bruk. Aromahumlen er tysk, uten at vi har fått vite hvilken type som er brukt. Vienna Lager inngår i Hansas Spesial serie. Den kommer i 0,5 liter bokser og 6-pakninger.

Hansa Appelsin

Dette er en lys lager, med innslag av hvete, som er smaksatt med appelsin. Den beskrives som lys og lettdrikkelig med nedtonet smak av appelsin, og være passende for varme sommerdager. Ølet skal ha en god balanse mellom syrlighet fra appelsinen og bitterehten fra humlen.
Appelsin er en «limited editon» og er ikke tankt produsert annet enn for sommeren 2015. Den kommer i 0,5 liter bokser og 4-pakninger.

 

Vis 4 kommentarer

  1. Aldri dumt med en Wienerøl. Men hvorfor ikke kalle det nettopp det, framfor å ty til engelske Vienna Lager? Å bruke engelske/amerikanske betegnelser på en tysk ølstil blir et klumsete forsøk på å være kul spør du meg…

  2. Et nydelig godt og lyst øl med en anelse smak av appelsin.
    Må nytes kaldt og det passer godt ved siden av spekemat.
    Terningkast 6

  3. Kan nok forsvares ved at stilen ble gjort populær av amerikanske bryggerier, etter at østerrikske innvandrere i Mexico tok det med seg. http://www.bjcp.org/2008styles/style03.php

    Har forøvrig aldri hørt om wienerøl.

  4. Har testet begge. Synes wienerlageren var veldig god, men appelsin varianten var litt for søt/emmen i smaken, kanskje mer en dame øl.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.