Vinmonopolet utreder egne ølpol

Vinmonopolet utreder muligheten for å åpne egne ølpol.

Vinmonopolet utreder egne ølpol

Finansavisen melder i dag at Vinmonopolet utreder muligheten for å åpne spesialavdelinger som bare selger øl. Det er den økte interessen for øl i landet som er bakgrunnen for at Vinmonopolet nå utreder dette. De siste årene har det også vært en kraftig vekst i ølsalget hos Vinmonopolet. Fra 2009 til 2014 har veksten i ølsalget vært på 168 prosent.

– Det skal understrekes at dette fortsatt er på utredningsstadiet, men ja, du har rett i at vi jobber med å etablere en slags spesialavdelinger for øl. Det er snakk om en testordning, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

Vis 2 kommentarer

  1. Hyggelig med mer fokus på øl fra polets side. Men er ikke sikker på at dette er det gunstigste for den jevne ølhund.

    Frykter slike spesialpol vil føre til at mye av godbitene vil bli reservert de som er heldige nok til å bo i nærheten av et slikt. Er jo det som allerede har skjedd med de såkalte spesialbutikkene for vin (og vi har sett det på øl også som for 2 år siden når Westvleteren var tilgjengelig i noen få butikker men ikke i nettbutikken).

    Hadde derfor foretrukket et økt fokus på øl i de ordinære polutsalgene landet rundt, og heller styrke internettbutikken for å tilfredsstille de ivrigste ølnerdene.

    Da vil man kunne få tak i godtbitene uansett om man bor i Oslo eller Os…

  2. Meget interessant, jeg har faktisk lekt med denne tanken et par år, egne ølpol i det minste i de store byene med dedikert personell og utvidede rettigheter til egenimport fra hele verden

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.