Surøl til butikk fra Lervig

Nytt øl fra Lervig på vei ut i butikkene.

Surøl til butikk fra Lervig

Begynnelsen av mai betyr nye produkter i butikkhyllene, i form av ett av de fire slippene dagligvarebransjen gjør gjennom året. Dette gjelder også for nye øl med landsdekkende distribusjon. En løsning som ikke alltid er like bra for en ferskvare som øl, men for ølet Lervig slipper denne gangen, er dette ikke den store utfordringen. De slipper nemlig en surøl.

Ølet det er snakk om er en berliner weisse som er tilsatt limeblad (kaffir). Navnet er «Sour Suzy». ABV er 4,0% og bryggeriet er ikke mer beskjedne enn at de snakker om en surøl-makker til bestselgeren «Lucky Jack». For å få dette til har de laget et øl de beskriver som ikke er alt for surt og med en behagelig smak av sitrus. Det blir selvsagt tilgjengelig hele året. Distribusjonen skjer gjennom Asko, Gulating og direkte fra Lervig selv.

James Golding hos Lervig lover også et par «limited editions» av Sour Suzy. Blant annet en yuzu-variant (sitrusfrukt) og en som er lagret på Chardonnay fat. Disse blir neppe å finne på annenhver dagligvareforretning rundt omkring i landet.

 

Skriv en kommentar