Klare for åpning

Gulating åpner sin fjerde spesialforretning for øl på torsdag. Ølinteresserte kan se frem til over 300 ulike øl hvor de fleste kommer fra norske bryggerier.

Klare for åpning

– Nå får det bære eller briste, smiler Kenneth Sørensen, driftssjef for Gulating i Oslo og Akershus. Det nærmer seg åpning av det nye utsalget til Gulating på Triaden Lørenskog Storsenter med stormskritt. I morgen, torsdag 7. mai, skal alt være klart. Da blir det åpning av butikken med påfølgende fest. Sørensen bedyrer at han har kontroll. – Det skal gå helt fint, og det blir en god fest for å feire åpningen, sier han til Ølportalen.

Etter at butikken har åpnet sine dører for første gang klokken 12, fortsetter åpningsfesten utover kvelden på Thon Hotel Triaden på Lørenskog. Her blir det taler og kulturelle innslag. Bernt Rostad kommer til åpningen. Det gjør også Ole Richard Lund fra Haandbryggeriet.  Det er lagt opp til at ølinteresserte fra Oslo trygt kan nyte kvelden i Lørenskog. For de som ønsker å smake på en øl eller to, er det er satt opp buss tilbake til Oslo på kvelden.

Utstillingsvindu for øl

De som besøker storsenteret vil raskt oppdage den nye butikken. Inne blir det en 15 meter lang hylle full av øl. Det er glassvinduer langs hele butikken, og den blir dermed et ordentlig utstillingsvindu for øl.

Sørensen regner med å ha rundt 300 forskjellige øl tilgjengelig fra åpningen. Omtrent to tredjedeler av ølet vil være fra Norge. Gulating satser både på de store, de mellomstore og de små bryggeriene. – Det er norsk øl som har fokus, og vi ønsker å slippe til så mange som mulig. Vi vil gjøre plass til de mange små bryggeriene, forteller Sørensen. I tillegg til øl, blir det også noe sider og ingefærøl å finne i butikken. Det vil også bli et lite utvalg av ølglass og bøker om øl.

I tillegg til et godt ølutvalg, satser Gulating på å tilby solid ølkompetanse til kundene. I tillegg til Sørensen, blir Jonas Jacobsen å finne fast i butikken. Begge har bred erfaring fra bransjen. – Vi satser på å få inn folk med kompetanse. Folk som kommer hit skal kunne få tips om øl og mat i kombinasjon og informasjon om ulike ølstiler og bryggerier, sier Sørensen.

Utvider

Gulating ligger ikke på latsiden. De siste månedene har de utvidet med ny butikk i Larvik og Trondheim. Denne måneden kommer det ytterligere to butikker. Like etter åpningen i Lørenskog er det klart for en ny butikkåpning i Arendal.

Gulating har planer om å fortsette sin ekspansjon rundt om i landet. Det planlegges også å åpne et ølutsalg i Oslo, i tillegg til at det også vurderes butikker på steder som Sandvika og Fornebu. Sørensen har tro på at det er et rom for spesialbutikker for øl, og han frykter ikke konkurransen fra Vinmonopolet eller dagligvarehandelen.

– Vi supplerer mer enn vi konkurrerer med Vinmonopolet. På Vinmonopolet selges det kun øl over 4,7 prosent. Vi tilbyr øl til et noe annet marked, sier Sørensen. Han mener også at Gulating vil være et viktig supplement til de vanlige dagligvarekjedene. – Ølfloraen forsvinner i dagligvarebutikkene. Vi vil heller profilere de mindre bryggeriene enn de store for å vekke nysgjerrighet hos folk, sier han.

Skriv en kommentar