Gull til Ægir i Australia

Gull til Ægir i Australia

Når norske bryggerier er ute i verden og konkurrerer kommer de gjerne hjem med noen premier. Dette gjelder også Ægir og Nøgne Øs deltagelse i AIBA (Australian International Beer Awards).

Ægir plukket med seg en gullmedalje for sin Bæver, som er et samarbeidsbrygg med Beavertown. De hentet også hjem tre sølvmedaljer. Gjengen på Nøgne Ø kan klappe hverandre på skuldrene for bronsemedaljer for tre av bryggeriet trofaste slitere.

Gull, Best Speciality Beer:  Ægir/Beavertown, Bæver og Double White IPA

Sølv, Best International Pale Ale:  Ægir, Vetlebror Session IPA

Sølv, Best Porter:  Ægir, Natt Imerial Porter

Sølv, Best Speciality Beer:  Ægir, Lynchburg Natt Barrel Aged Imperial Porter

Bronse, Best IPA:  Nøgne Ø, Two Captains

Bronse, Best Stout:  Nøgne Ø, Imperial Stout

Bronse, Best Scotch Ale/Barley Wine:  Nøgne Ø, #500

Det hører med til historien at dette ikke er en konkurranse, der det kåres best, nest best og så videre, men en kvalitetskåring. Det vil si at ølene bedømmes etter gitte kriterier og tildeles priser deretter. Dette sikrer at pris deles til produkter med kvalitet og eliminerer muligheten for at en kan ende opp med pris på grunn av få påmeldte øl i klassen. Samtidig gir det muligheten for at flere øl kan få gull, sølv og bronse.

Skriv en kommentar