Lansering av Jens & Terje

Det blir historisk på Rekord Bar i Drammen når samarbeidsølet til Jens Maudal og Terje Aass lanseres førstkommende onsdag.

Lansering av Jens & Terje

Onsdag 27. mai klokka 20.00 lanseres «Jens & Terje», historiens første samarbeidsbrygg mellom Aass og Haandbryggeriet. Det er litt av en begivenhet for ølbyen Drammen når byens 180 år gamle tradisjonsbryggeri Aass og en av spydspissene innen den moderne norske håndverksbryggingen, Haandbryggeriet, endelig møtes på samme fat.

Bryggeriprat på Rekord

Ølet lanseres på Rekord Bar i Drammen, og rammene for lanseringen er lånt av Rekords populære «Rockprat på Rekord». Denne gang ikke samtalen vil dreie seg om musikk, men om Drammens nyere ølhistorie, samt humletyper, bryggeteknikker, typeriktighet og inspirasjonskilder for «Jens & Terje».

Dette blir første gangen publikum får anledning til å smake på ølet; et ufiltrert og upasteurisert pilsnerøl brygget med tyske og amerikanske humletyper av Haandbryggeriets Jens Maudal og Terje Aass, pensjonert Aass-direktør. Bryggingen foregikk i sistnevntes nye mikrobryggeri «Bryggerhuset», som er installert i bygningen som tidligere huset det gamle Sentralbadet på Grev Wedels plass på Bragernes.

Akkurat som på «Rockprat på Rekord» vil samtalen ledes av Dagbladets mangeårige musikkanmelder og kulturkommentator Sven Ove Bakke, som for tiden jobber med et bokprosjekt om ølets plass i norsk historie (planlagt utgitt på Forlaget Press i 2016).

En begivenhet for Drammen

Sven Ove Bakke har vanskelig for å skjule sin entusiasme over samarbeidet og betydningen det har for ølbyen Drammen.

– Dette er jo et møte mellom den gamle og den nye ølhistorien i Drammen på mange måter, så slik sett er det en stor begivenhet for byen. Aass som det eldste virksomme bryggeriet i Norge og Haandbryggeriet som en av mikrobryggeriene, og med Terje Aass og Jens Maudal som to sterke personligheter hvis bekjentskap går mange år tilbake, sier Bakke til Ølportalen og tilføyer;

– Jeg mener også at det er en begivenhet, eller i hvert fall interessant, i et større norsk bryggeriindustriperspektiv, der de neste årene trolig vil bli preget av ulike former for samrøre og samarbeidsformer mellom de etablerte, store aktørene og mikrobryggerier med voksesmerter eller ekspansjonsbehov.

– Tror du det blir flere slike samarbeid mellom lillebror og storebror fremover?

– Det finnes dårligere ideer i norsk ølbransje enn at disse to sterke ølpersonlighetene fortsetter med sporadiske «white label»-samarbeider, enten de forblir som et lite lokalt fenomen i Drammen eller om det skulle finne veien ut på nasjonalt plan. Så det håper jeg da. Ser gjerne at de to herrene forener sin interesse for Odd Nordlands «Brewing and Beer Traditions in Norway» til å lage et heftig gårdsøl, gjerne med den norske farmhouse-gjæren som er blitt kommersialisert nå, forteller Bakke.

Michael Jackson på Aass bryggeri

På spørsmål om det blir noe rockprat med tanke på settingen og at rock og øl hører sammen svarer Bakke:

– Det nærmeste blir vel at jeg må få Terje Aass til å fortelle om den gangen Michael Jackson var på besøk hos Aass i Drammen!

Dét håper vi da virkelig Sven Ove Bakke spør om og at Terje Aass kan fortelle om!

Det er allerede over 120 påmeldte personer til arrangementet på Facebook, så det blir stinn brakke på Rekord i Drammen onsdag 27. mai!

Ølportalen har tidligere skrevet om ølet «Jens & Terje». Les artikkelen her.

A3_Bryggeri_RGB

Skriv en kommentar