Nervepirrende før storoppgjør i Bryggeribråk

I fjor gikk Ringnes av med seieren over Nøgne Ø i den første runden av Bryggeribråk. Mandag er det klart for nytt oppgjør mellom de to bryggeriene.

Nervepirrende før storoppgjør i Bryggeribråk

Ringnes overrasket mange de de seiret over Nøgne Ø i fjor. Senere vant Oslobryggeriet hele Bryggeribråk etter å ha slått Kinn i finalen. Nå er det klart for et nytt oppgjør mellom Ringnes og Nøgne Ø. Også denne gangen møtes de to bryggeriene i de innledende rundene, og det står mye på spill for begge.

– Vi tar dette alvorlig. Det ligger mye prestisje i å gå videre i Bryggeribråk. Vi tok nok litt for lett på det i fjor, men den feilen gjør vi ikke i år. Vi er mer skjerpet enn i fjor, sier Tom Young i Nøgne Ø. Ølportalen traff ham på Håndverkerstuene – hvor slaget om å bli beste bryggeri til å sette øl til mat står – mens han smakte seg gjennom menyen før mandagens kamp. I fjor valgte bryggeriet å sette øl til maten uten å ha smakt seg ordentlig gjennom.
– Alle de små elementene i rettene betyr mye mer enn du tror. Det var galskap å ikke smake rettene, sier Young.

Også Ringes forbereder seg til mandagens kamp. Stemningsskaper i Ringnes, Sigrid Strætkvern, smakte seg nøye gjennom alle rettene i fjor. I år har hun ytterligere forsterket teamet. – Vi går til kampen med ærefrykt, for vi vet jo at Nøgne Ø har både flinke folk og mange gode øl. Tidligere har jeg smakt menyene alene, men har denne gangen sparret med tre av våre ølsommelierer, forteller Strætkvern til Ølportalen.

Nerver før kampen

Nøgne Ø har stor respekt for Ringnes som utfordrer i Bryggeribråk. Bryggeriet delte ikke oppfatningen som flere hadde om at det kom til å bli rått parti. – Det var tungt å tape for Ringnes, men vi tapte for en meget verdig vinner. Sigrid var fantastisk til å presentere ølene som var valgt ut, og de passet også meget godt til maten, forteller Young.

Før mandagens kamp, er nervene klart til stede. – Vi var glade for at vi fikk møte Ringnes igjen. Vi vil jo gjerne ha revansje for fjorårets tap. Samtidig var det ikke den enkleste motstanderen å få i første runde. Det er ikke bare bare å møte fjorårets vinner av Bryggeribråk i første runde, sier Young. – Det vil være en stor fjær i hatten hvis vi skulle slå Ringnes. Vi vet at det er en sterk motstander vi møter, og vi tar ingenting for gitt, sier Young mens han legger den siste finpussen på strategien.

Kampen mellom Ringnes og Nøgne Ø er den femte kampen i de innledende rundene av årets Bryggeribråk, der totalt 16 bryggerier deltar. Ved publisering av denne saken var det fortsatt noen få billetter igjen til mandagens bråk.

Sigrid Strætkvern og Rolf Tore Vik

Også i fjor møtte Ringnes og Nøgne Ø hverandre i første runde av Bryggeribråk. Den gangen var det Sigrid Strætkvern og Ringnes som gikk av med seieren over Rolf Tore Vik og Nøgne Ø.

Skriv en kommentar